Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας το Πολυτεχνείο Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Tο Πολυτεχνείο Κρήτης ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πειραματίζεται μαζί τους, ερευνά, δοκιμάζει, συγκρίνει, ταξινομεί, σχεδιάζει, κατασκευάζει, κατανοεί και καινοτομεί.
Το Σάββατο από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2018» στo Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη, που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Η «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας», διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες δράσεις για τους «μικρούς επιστήμονες». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι χώροι του Κτιρίου Επιστημών θα είναι διαμορφωμένοι κατά τρόπο που να διευκολύνεται η μετακίνηση των επισκεπτών, ενώ έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε όλοι οι χώροι να είναι προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης, έχει προβλεφθεί ειδική ομάδα εθελοντών που θα βοηθήσει τα παιδιά που το επιθυμούν και τους συνοδούς τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μαρίνα Μανδακάκη

Πηγή


Πηγή: pancreta