Εκδηλώσεις για το Γεωπάρκο Ψηλορείτη - Ειδήσεις Pancreta

Τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με την γεωλογική, φυσική και πολιτισμική αξία του Γεωπάρκου Ψηλορείτη, σημαντικό τμήμα του οποίου αποτελεί και το Μαλεβίζι, οργανώνουν ο Δήμος Μαλεβιζίου και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
Στον Κρουσώνα την Πέμπτη 2 Αυγούστου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας Αγίας Τριάδας, με ομιλία και προβολή διαφανειών από τον Καλούστ Παραγκαμιάν, διευθυντή Ινστιτούτου.
Στο Γάζι την Τρίτη 7 Αυγούστου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου, με ομιλίες και προβολή διαφανειών από τους, Χαράλαμπο Φασουλά, υπεύθυνο του τμήματος γεωποικιλότητας του ΜΦΙΚ και Συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων και του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Ψηλορείτη και τον Καλούστ Παραγκαμιάν.
Στην Τύλισο την Τετάρτη 8 Αυγούστου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός», με ομιλία και προβολή διαφανειών από τον Καλούστ Παραγκαμιάν.
Σε κάθε εκδήλωση το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από τις 6 το απόγευμα την κινητή έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος του Γεωπάρκου Ψηλορείτη και να πάρει ενημερωτικό έντυπο υλικό, ενώ οι ομιλίες θα ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ.

Κ. Βασιλάκης

Πηγή


Πηγή: pancreta