Ο κρητικός «Κήπος» από τα ιστορικότερα καφέ της Ευρώπης - Ειδήσεις Pancreta

Το καφέ «Κήπος» στα Χανιά αποτελεί ιστορικό σημείο για τους ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών.

Το ιστορικό καφέ «Κήπος» στην Κρήτη πλέον συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά καφέ της Ευρώπης. Το καφέ που φιλοξένησε στους χώρους του τις σημαντικότερες προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης, σήμερα συνεχίζει να προσελκύει θαμώνες όλων των ηλικιών.  Η ιστορία του ξεκινά απότ ο 1870, όταν ο δήμος Χανίων σχεδιάστηκε με μοντέρνα για την εποχή ευρωπαϊκά πρότυπα. Το οίκημα, που φιλοξενούσε στην αρχή το καφέ «Κήπος» ήταν ένα κιόσκι και αποτέλεσσε τον πυρήνα της καλλιτεχνικής κίνησης της πόλης. 

Στα τραπέζια του έχουν καθίσει σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, καλλιτέχνες και πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Ακόμα διοργανώνονταν συχνά διαγωνισμοί φωνητικών ταλέντων, μουσικές βραδιές και διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις πολιτισμού.

Πλεόν το καφέ «Κήπος» ξανανιώνει! Ο τωρινός επιχειρηματίας, Βασίλης Σταθάκης, έχει αναλάβει να διατηρήσει την παλιά του αίγλη από το 1988. Με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ιδρύει το 1990 την πρώτη επιχείρηση στην Κρήτη παροχής υπηρεσιών τροφοδοσίας με την επωνυμία «Κήπος Catering». Και το 2005 το «Καφέ Κήπος» οργανώνει την πρώτη πανελλήνια βραδιά βάφλας με μοναδική επιτυχία. Συγχρόνως προστίθεται στο λογότυπο «Κήπος Καφέ» ο διακριτικός τίτλος «Waffla΄s House» που παραχωρείται με την μέθοδο του franchising σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο. 

Πηγή