Ένα υπέροχο βίντεο από την Ακουμιανή Γυαλιά και τον Άγιο Παύλο - Ειδήσεις Pancreta

Νότια του Ρεθύμνου, περίπου 50 χλμ από την πόλη, βρίσκεται η ειδυλλιακή παραλία της Τριόπετρας. Όταν φτάνετε στην παραλία, η θέα από ψηλά είναι πολύ όμορφη. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και κρυστάλλινη και η παραλία αμμώδης.

Η Ακουμιανή Γυαλιά βρίσκεται περίπου 55km νότια του Ρεθύμνου, ξεκινάει δίπλα στον τουριστικό οικισμό του Αγίου Παύλου και εκτείνεται βορειοδυτικά για πολλά χιλιόμετρα, ως την Κεραμιανή Γυαλιά. Το όνομα της προέρχεται από το χωριό Ακούμια, που βρίσκεται 11km βορειοανατολικά.

Στο νοτιότερο τμήμα της τεράστιας αυτής παραλίας, στο δυτικό τμήμα του ακρωτηρίου της Μέλισσας και νότια της Τριόπετρας βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίας της Κρήτης, οι Αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου ή, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, Αλατσόγκρεμνος. Η παραλία αυτή σχηματίζεται ανάμεσα στο άκρο της Μέλισσας και στον Ακουμιανό Ποταμό, νοτιοδυτικά της περιοχής Στόμιο.

Η νοτιότερη παραλία της Ακουμιανής Γυαλιάς, ίσως η ομορφότερη παραλία στο Ρέθυμνο, είναι μια φανταστική αμμουδιά, μέσα σε ένα άγριο και μαγευτικό τοπίο με τεράστιους αμμόλοφους.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Άγίου Παύλου βρίσκεται 58km νότια του Ρεθύμνου, δυτικά της Αγίας Γαλήνης, στην άκρη του Ακρωτηρίου Μέλισσα. Φτάνετε εδώ μέσω των χωριών Ακούμια ή Σαχτούρια.

Είναι ένα αρκετά ήρεμο μέρος, κρυμμένο μέσα σε έναν απάνεμο κόλπο, που ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Στον κόλπο υπάρχει μια όμορφη παραλία με πράσινα βαθειά νερά και υπέροχο βυθό!

chronakis.gr

Πηγή