Παραλίες στο Ρέθυμνο - Νότια (Photos & Video) - Ειδήσεις Pancreta

Στα νότια παράλια του Ρεθύμνου θα συναντήσετε μοναδικά τοπία όπως οι αμμόλοφοι του Αγίου Παύλου και η μαγευτική Τριόπετρα, σπάνια οικοσυστήματα όπως αυτό της Λίμνης Πρέβελη στις εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη καθώς και άλλες, άγνωστες πλην όμως εξίσου όμορφες παραλίες όπως οι Λίγκρες και το Ροδάκινο.

Στην περιοχή του Πλακιά αναπτύσσεται επίσης ένα πλήθος από παραλίες, άλλες μοναχικές και άλλες κοσμικότερες, ανάμεσα στις οποίες το Αμμούδι, το Δαμνόνι και η Σούδα.

Παραλία Αγία Μαρίνα (Ροδάκινο)

Σε απόσταση 47 χλμ. νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου και 84 χλμ. νοτιοανατολικά των Χανίων και 2 χλμ. νότια από το χωριό Ροδάκινο, στα νότια παράλια του νομού Ρεθύμνου, βρίσκεται η παραλία Αγία Μαρίνα. Η παραλία οφείλει το όνομά της στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που είναι κτισμένο κοντά.

Παραλία Περιστερές (Ροδάκινο)

Η παραλία αυτή βρίσκεται 47 χλμ. νοτιοδυτικά του Ρεθύμνου, στα δυτικά του λόφου Κάστελος. Η παραλία είναι ερημική, έχει άμμο, βότσαλο και αρκετά βράχια, τοποθεσία που προσφέρεται για ψάρεμα και ιδιαίτερα για ψαροντούφεκο. Απέχει 2 χλμ. από το χωριό Κάτω Ροδάκινο και είναι ανοιχτή στους νότιους άνεμους.

Παραλία Πολύριζος (Ροδάκινο)

Σε απόσταση 46 χλμ. από το Ρέθυμνο και 2 χλμ. από το χωριό Κάτω Ροδάκινο, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, βρίσκεται η παραλία Πολύριζος, μια αμμώδης παραλία με ρηχά, πεντακάθαρα νερά, βράχια και σπηλιές...

Παραλία Κόρακας (Ροδάκινο)

Η παραλία Κόρακας απέχει 45 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και μόλις 2 χλμ. από το Κάτω Ροδάκινο και είναι η πρώτη παραλία που βρίσκεται στην έξοδο του ξερού πλέον ποταμού, ο οποίος διέρχεται από ένα απότομο φαράγγι που κατεβαίνει από το όρος Κρυονερίτης. Πήρε το όνομά της από τα βράχια...

Παραλία Κλίματα (Ροδάκινο)

Σε απόσταση 45 χλμ. νότια από την πόλη του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και το Ροδάκινο, βρίσκεται ένας μεγάλος κόλπος με τρεις ερημικές παραλίες. Το όνομά τους οφείλεται στο πλήθος των κληματαριών που υπήρχαν σε αυτήν την τοποθεσία...

Παραλίες Σούδας

Η παραλία Πευκιάς ή αλλιώς η παραλία της Αγίας Άννας είναι μια μικρή σε έκταση, ήσυχη παραλία με βαθιά, πεντακάθαρα νερά, βράχια και πέτρες. Η παραλία αυτή προτιμάται ιδιαίτερα από τους ντόπιους καθώς και από εκείνους που τους αρέσει το ψάρεμα.

Παραλίες Πλακιά

Σε απόσταση 36 χλμ. νότια από το Ρέθυμνο, δίπλα από την κεντρική παραλία του Πλακιά, βρίσκεται η παραλία του Σκίνου. Η παραλία έχει άμμο και αρκετά βράχια, ιδανικός προορισμός για όσους ασχολούνται με το ψάρεμα και το ψαροντούφεκο.

Παραλίες στο Δαμνόνι

Απέχει 31 χλμ. από το Ρέθυμνο και βρίσκεται σε ένα στενό κολπάκι μέσα στα όρια ενός ξενοδοχείου. Σε αυτήν την παραλία καταλήγουν οι χείμαρροι του Κουρταλιώτικου φαραγγιού. Το όνομά της οφείλεται στους πειρατές, οι οποίοι κατά τη βυζαντινή περίοδο, έβρισκαν καταφύγιο σε αυτό το μικρό φυσικό κόλπο.

Παραλίες στο Αμμούδι

Πρόκειται για μια σειρά κόλπων στις οποίες βρίσκονται οι παραλίες Αμμουδάκι, Κλεισίδι και Μεγάλο Αμμούδι ή Αμμούδι. Λίγο μακρύτερα βρίσκεται η παραλία Σχοινάρια... Απέχουν 32 χλμ. νότια από την πόλη του Ρεθύμνου και 4 χλμ. περίπου ανατολικά του Πλακιά.

Παραλία Πρέβελη

Η παραλία Πρέβελη με το παραποτάμιο φοινικόδασος, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος δυστυχώς κάηκε το καλοκαίρι του 2010, είναι μια από τις διασημότερες και πιο αγαπημένες παραλίες της Κρήτης. Το όνομά της, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, οφείλεται στην ομώνυμη ιστορική μονή που βρίσκεται κοντά, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Κεραμιανή Γιαλιά

Οι παραλίες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Κεραμέ, ανήκουν στην Κεραμιανή Γιαλιά. Πρόκειται για μικρές παραλίες με άμμο ή βότσαλο, οι οποίες περιστοιχίζονται από ογκώδη βράχια. Ξεκινώντας από δυτικά προς ανατολικά την πορεία στις παραλίες της Κεραμιανής Γιαλιάς, η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κανείς είναι η παραλία Γυαλοπόταμος ή Γιαλοπόταμα.

Παραλία Λίγκρες

Η Ακουμιανή Γιαλιά απέχει περίπου 55 χλμ. νότια από το Ρέθυμνο. Σε αυτήν ανήκουν οι όμορφες παραλίες Λίγκρες και Ακούμια. Αφήνοντας τις παραλίες της Κεραμιανής Γιαλιάς και ξεκινώντας την εξερεύνηση στις παραλίες της Ακουμιανής Γιαλιάς, από δυτικά προς ανατολικά, η πρώτη παραλία που συναντάει κάποιος είναι η παραλία Λίγκρες.

Παραλία Τριόπετρα (Μικρή & Μεγάλη)

Η παραλία της Τριόπετρας, με κύριο χαρακτηριστικό της τους τρεις εντυπωσιακούς βράχους που ξεπροβάλλουν μέσα από την καταγάλανη θάλασσα, αποτελείται από δύο παραλίες, τη Μεγάλη Τριόπετρα στα δυτικά και τη Μικρή Τριόπετρα στα ανατολικά.

Παραλίες Αγίου Παύλου

Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Σαχτούρια. Πρόκειται για διαδοχικές παραλίες με άμμο, τεράστιους αμμόλοφους, θαλασσοσπηλιές και καταγάλανα νερά.

Παραλίες Αγίου Γεωργίου

Δυτικά του κόλπου της Μεσαράς και λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται η κοιλάδα του Αγίου Γεωργίου. Το όνομά της οφείλεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε τις σπάνιες τοιχογραφίες του ναού.

Παραλία Αγίας Γαλήνης

Η Αγία Γαλήνη απέχει 61 χλμ. από το Ρέθυμνο και βρίσκεται στον κλειστό κόλπο της Μεσαράς στα νοτιοανατολικά παράλια του νομού Ρεθύμνου, στα όριά του με το νομό Ηρακλείου. Χτισμένος σε ένα χαμηλό λόφο πάνω από τη θάλασσα, ο οικισμός διαθέτει ένα μικρό λιμάνι και μια μεγάλη παραλία μήκους 1 χλμ. στα ανατολικά του λιμανιού, η οποία φτάνει μέχρι τον Κόκκινο Πύργο.