Μπάλος, η εξωτική λιμνοθάλασσα (φωτό) - Ειδήσεις Pancreta

Η εξωτική λιμνοθάλασσα της Ελλάδας είναι ο Μπάλος, ένα παραδεισένιο κομμάτι στη Μεσόγειο κι ένα μοναδικό «κόσμημα» στον πλανήτη.

Ο Μπάλος βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Κρήτης, με την παραλία του να σχηματίζεται απέναντι από δύο νησίδες, την Ημερη και την Αγρια Γραμβούσα. Παλιότερα, η περιοχή ήταν γνωστή ως «λιμανάκι των Ψαράδων».

Τα νερά είναι ρηχά, ζεστά και γαλαζοπράσινα. Η αμμουδιά λευκή και σε κάποια σημεία γίνεται ροζ εξαιτίας των θρυμματισμένων κοχυλιών.

Ο Μπάλος ανήκει στην κατηγορία των παράκτιων λιμνοθαλασσών, οι οποίες είναι ευαίσθητες στην κλιματική αλλαγή. Δεν σχηματίζουν απότομες ή βραχώδεις ακτές και ο λόγος που έχουν αβαθή νερά, είναι ακριβώς η ήπια κλίση της ακτής.

Η πρόσβαση στη μαγευτική παραλία του Μπάλου γίνεται είτε με πλοιάρια από το λιμάνι της Κισάμου είτε με αυτοκίνητο και με λίγο περπάτημα. Στη δεύτερη περίπτωση, ο επισκέπτης χρειάζεται να γνωρίζει ότι υπάρχουν μερικά χιλιόμετρα δύσκολου δρόμου, όμως στο τέλος της διαδρομής θα έχει μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής του.