Online διαδικτυακό σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης - Ειδήσεις Pancreta
Αγαπητοί φίλοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο Ιστορίας της Τέχνης που οργανώνεται από την πολιτιστική μας ομάδα.
 
Θα είναι ένα ταξίδι στην ιστορία της ιταλικής Αναγέννησης μέσα από τους καλλιτέχνες και τις μοναδικές δημιουργίες τους την περίοδο της ιταλικής Αναγέννησης, η οποία αποτέλεσε έναν σημαντικό και καθοριστικό σταθμό στην εξέλιξη της παγκόσμιας τέχνης.
 
Το σεμινάριο αποτελείται από 5 επί μέρους μαθήματα εκ των οποίων το 1ο είναι δωρεάν για όλους!
Τα υπόλοιπα 4 έχουν φιλικό κόστος συμμετοχής. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ολοκληρώσετε τον κύκλο.

Τα μαθήματα δεν προϋποθέτουν κάποια πρότερη ειδική γνώση Ιστορίας της Τέχνης και θα είναι ένα μοναδικό ταξίδι γνώσεων για όλους. Το σεμινάριο επίσης απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες και θα γίνει μέσω πλατφόρμας στο ίντερνετ.
 
Το 1ο μάθημα (το οποίο είναι δωρεάν) θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου.
Το 2ο στις 31 Ιανουαρίου.
Το 3ο στις 7 Φεβρουαρίου.
Το 4ο στις 21 Φεβρουαρίου και,
το 5ο και τελευταίο στις 28 Φεβρουαρίου.
 
Η ώρα έναρξης των μαθημάτων είναι στις 7:00μμ και η διάρκεια τους είναι 2 ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες, το κόστος συμμετοχής και εγγραφές παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: weadoremuseums@gmail.com ή στο 6981800835 (κλήση, SMS, VIBER)
 
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι και σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή και δημιουργική χρονιά!
 
Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Η πινακοθήκη Uffizi (Ουφίτσι) στη Φλωρεντία έχει μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης. Ο κύκλος μαθημάτων αποτελείται από:

1. Εισαγωγή στην περίοδο της Αναγέννησης και τις πόλεις στις οποίες αναπτύχθηκε: Φλωρεντία, Ρώμη και Βενετία
2. Παρουσίαση της ιστορίας της πινακοθήκης Ουφίτσι.

Στα επόμενα τρία μαθήματα θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα έργα από κάθε περίοδο της Αναγέννησης, τα οποία βρίσκονται στην πινακοθήκη Ουφίτσι. Οι καλλιτέχνες και τα αντιπροσωπευτικά έργα είναι από:

3. την πρώιμη Αναγέννηση,
4. την ώριμη Αναγέννηση και
5. την ύστερη Αναγέννηση αποτελούν έναν μοναδικό πολιτιστικό πλούτο όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και για όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων θα μελετήσουμε έργα των Μποτιτσέλι, Τιτσιάνο, Τιντορέττο κ.λπ.
 
Τις εισηγήσεις του σεμιναρίου θα κάνει το επίτιμο μέλος της ομάδας μας κα Κατερινα Κοφφινά, η οποία είναι έμπειρη Πολιτισμολόγος αλλά και επιμελήτρια πολλών και σημαντικών εκθέσεων.
 
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Κατερίνα Κοφφινά είναι πολιτισμολόγος. Σπούδασε «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων στο ΕΑΠ και Εφαρμοσμένες Εικαστικές Τέχνες στις σχολές Βακαλό και Δοξιάδη. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον αρχιτεκτονικό χώρο και έχει συνεργαστεί με μουσεία στη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Επίσης, έχει συνεργαστεί με ιδρύματα και συλλόγους στην παραγωγή καλλιτεχνικών και ιστορικών προγραμμάτων, καθώς και με τα περιοδικά «Ιστορία - Πάπυρος», «Science Illustrated», «Ιστορικά Θέματα», «Πολίτες», «Το Περιοδικό» κ.ά. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Παραγωγής Δημόσιας Ιστορίας «hιστορισταί». Επίσης διετέλεσε γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχιούχων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
 
Περισσότερα, εγγραφή εδώ