Η κινηματογραφική παραγωγή «28 / ΕΙΚΟΣΙ ΟΧΤΩ» στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Η κινηματογραφική παραγωγή «28 / ΕΙΚΟΣΙ ΟΧΤΩ», μια δραματοποίηση αποσπασμάτων του μυθιστορήματος «28» του Τάσου Μπαγκέρη από την Κατερίνα Χάλκου είναι πλέον διαθέσιμη, on demand, στο κανάλι πολιτισμού, Heraklion Arts and Culture,  στη Ζώνη θέασης «Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/s7IuUBJcu5E

Το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2020 από τις εκδόσεις Εξάντας, και χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, τα οποία φέρουν για τίτλο τους τόπους στους οποίους λαμβάνουν χώρα τα εκτυλισσόμενα σε αυτό περιστατικά – Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Αθήνα. Στα τρία πρώτα μέρη συμβαίνουν τρία ατυχήματα τα οποία συνδέονται με τη ζωή του Άλκη και τα οποία σχετίζονται με το νερό. Οι περιπέτειες του Άλκη γίνονται στοχασμός και υλικό δραματικό, που καταλήγει στην απόφανση ότι νερό, 28 και Θεός σχεδόν ισούνται.

Δραματουργία-Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Κατερίνα Χάλκου Κινηματογράφηση: Λευτέρης Γιαννακουδάκης - Τάσος Σταματάκης Μουσική διδασκαλία: Λένα Χατζηγεωργίου Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Τραντά Εκτέλεση παραγωγής: Πράξη Τέχνης Ίμερος Ερμηνεία: Βανέσσα Μυγιάκη, Κατερίνα Γρηγοράκη, Χρύσα Μιχάλαρου-Κυριακάκη, Άσπα Κεκερίδη Ακούγεται το τραγούδι Στο μαγγανοπήγαδο σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους του Σταμάτη Δαγδελένη. Ευχαριστούμε θερμά τους δημιουργούς για την παραχώρηση της άδειας χρήσης του τραγουδιού τους στην παραγωγή. Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Vasmaris Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου 2021.

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Εγγραφείτε τώρα στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις on line πρεμιέρες καθώς και όλες τις παραγωγές του Heraklion Arts and Culture on demand!

Για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb