Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα: μία πληγή για το περιβάλλον που μπορεί να σταματήσει - Ειδήσεις Pancreta
Ανακύκλωση αυτοκινήτων από την ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. που δραστηριοποιείται στην Κρήτη, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.
 

Τα συναντάμε παντού, δεν αποτελούν απλώς μία θλιβερή εικόνα που, φυσικά, χαλάει την αισθητική μας αλλά και μία πληγή για το περιβάλλον.

Γειτονιές παίρνουν άλλη μορφή όταν βρίσκονται στους δρόμους τους, κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν την απομάκρυνσή τους.

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, οχήματα που για χρόνια σαπίζουν στην άκρη του δρόμου, μπορούν να πάψουν να υπάρχουν γύρω μας.

Εκτός από ένα δυσάρεστο θέαμα που δεν τιμά την εκάστοτε περιοχή και τους ανθρώπους που μένουν εκεί, αποτελούν και ένα σημαντικό πρόβλημα για το περιβάλλον. Τόσοι τόνοι σίδερου, πλαστικά, τζάμια να γίνονται σιγά- σιγά ένα με τη φύση και ό,τι αυτό συνεπάγεται, αντιλαμβάνεται κανείς την πληγή που δημιουργείται.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι γειτονιές. Τα βλέπουμε ακόμα και κρυμμένα σε δάση, χαμένα κάτω από κλαδιά δέντρων, σε ερημιές, σε χωράφια, να καταστρέφουν τα όμορφα και άγρια τοπία της Κρήτης και όχι μόνο, φυσικά.

Ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό για να πάψουν να υπάρχουν εγκαταλελειμμένα οχήματα, η ΚΑΘΕΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. μπορεί να αναλάβει ό,τι χρειάζεται για τη νόμιμη διαγραφή ενός αυτοκινήτου.

Πέρα από τη σημαντική προσφορά σε περιβάλλον και αισθητική, ο εκάστοτε ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να αφαιρέσει ένα «βάρος» από πάνω του, να διαγραφεί για πάντα ένα όχημα από το όνομά του.

Η εταιρεία, λοιπόν, προσφέρει τη λύση και ήδη μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει στην ανακύκλωση 27.000 οχημάτων. Αρκεί να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν αν τα χιλιάδες αυτά αυτοκίνητα βρίσκονταν στην άκρη ενός δρόμου…

Έτσι, λοιπόν, ακολουθείται η διαδικασία που χρειάζεται για την διαγραφή του αυτοκινήτου και την απορρύπανση.

Αναλυτικά, πληροφορίες για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορεί να βρει κανείς εδώ

Πρώτη δημοσίευση από: cretalive.gr