Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ιστορίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση - Ειδήσεις Pancreta

Το History+ Lab είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος δημόσιας, εφαρμοσμένης ιστορίας που επιμελείται η Διεύθυνση Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Στόχος του η δημιουργία «κυψέλης» ιδεών και εφαρμογών για τις κοινωνικές επιστήμες με άξονα την Ιστορία, τις πρωτογενείς πηγές της και τις εν δυνάμει χρήσεις της. Τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Hellenic American University και του Κέντρου Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΚΕΔΙΣ).   

Το History+Lab απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους ανθρωπιστικών, κοινωνικών και οικονομικών σχολών. Σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού, του marketing και σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο ως προς τη χρήση και αξιοποίηση της ιστορικής επιστήμης στους συγκεκριμένους τομείς.  

Το πρόγραμμα διεξάγεται διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας Blackboard) στην ελληνική γλώσσα και διαρθρώνεται σε (5) θεματικές ενότητες που περιλαμβάνουν εισηγήσεις, workshops και πλατφόρμες διαλόγου:  

  • «Επιχειρηματική δραστηριότητα και ιστορία: από το ιστορικό αφήγημα στη διαμόρφωση εμπορικής ταυτότητας/τουριστικής πολιτικής, στην ανάδειξη προϊόντων, σε διαφημιστική καμπάνια, στο (re)branding τοποσήμων.  
  • «Πολιτιστική πολιτική και ιστορία: ψηφιακές εφαρμογές στην πολιτιστική κληρονομιά».  
  • «Η ιστορία στις διεθνείς σχέσεις»  
  • «Ιστορία και Τεχνολογία: Μορφές δημόσιας ιστορίας στο ψηφιακό συγκείμενο»  
     

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές ΕΔΩ

History+ Lab / Πολιτισμός

Περισσότερα ΕΔΩ