MedPhoto Festival - Έκθεση στο Ηράκλειο, Εγκαίνια 29.11.2019 - Ειδήσεις Pancreta
Σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕΚ)
 

Το MedPhoto Festival για μια ακόμα χρονιά σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕΚ), θα πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας στο Ηράκλειο, με βασική θεματική αυτή τη φορά το οικογενειακό αρχείο και τις πολλαπλές ερμηνείες και χρήσεις του.

Στην έκθεση με τίτλο «Το Αυτό – Ανακατασκευάζοντας την οικογένεια» και σε επιμέλεια Georges Salameh, τα οικογενειακά φωτογραφικά αρχεία, προσεγγίζονται ως αναπαραστάσεις μιας ζωής που είχαμε ή που θα θέλαμε να έχουμε. Άλλα τακτοποιημένα, συντηρημένα σε άλμπουμ, φυλαγμένα σαν θησαυροί, άλλα πεταμένα, φθαρμένα, σκισμένα. Κινήσεις που υποδηλώνουν θέληση για διατήρηση της μνήμης, κινήσεις που  υποδηλώνουν την αδιαφορία ή την ανάγκη για λήθη. Η επαναφορά των αρχείων και ο επαναπροσδιορισμός τους αποτελούν κινήσεις που ανοίγουν τις πόρτες της δημοσιότητας σε κάτι που για χρόνια υπήρξε ιδιωτικό. Υποδηλώνουν ανάγκη για δημιουργία μιας νέας ταυτότητας, παραγωγής μιας νέας ανάμνησης.

Επιστρέφουμε λοιπόν στο παρελθόν μέσα από το φωτογραφικό αρχείο κοιτάζοντας το πλαίσιο που κάποτε μας διαμόρφωσε, ερεθίζοντας υποσυνείδητες πτυχές.  Η  παρέμβαση στο αρχείο και η αναπλαισίωσή του, ή η πιστή διατήρηση του, ενδεχομένως  να συνδέεται με το σκοτεινό, το αρχέγονο, το ασυνείδητο.

Ελένη Τζουγανάκη

Συμμετέχουν: Άννα Χρονάκη, Χρύσα Καπνιά, Ελεάνα Καζίλα, Ελένη Κανακάκη, Ερωφίλη Γαγάνη, Γαλάτεια Ιατράκη, Μαρία Καρκανάκη, Λευτέρης Μαριδάκης, Αντρέας Μελαδάκης, Νίκη Πετράκη, Τερψιχόρη Κουζούνη, Τόνια Κοϊνάκη, Ελένη Τζουγανάκη, Μανώλης Βάρδας, Χάρης Γρηγοράκης, Αναστασία Τζιγκουνάκη

Info:

Πολυχώρος της ΕΦΕΚ (Δουκός Μποφώρ 20, Ηράκλειο)

29 Νοεμβρίου 2019 – 29 Δεκεμβρίου 2019

Εγκαίνια 29 Νοεμβρίου, 20.00

Το MedPhoto Festival συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και την KOLEKTIV8 με τη στήριξη του Δήμου Ρεθύμνου.

Μέγας Χορηγός: MOTOR OIL

Χορηγοί-Υποστηρικτές: ΑΝΕΚ/Blues Star Ferries

info@medphoto.gr

https://medphoto.gr/

*κεντρική φωτο: Τερψιχόρη Κουζούνη

Πηγή: toperiodiko.gr