Η ΜΕΛΕΤΗ… άλλαξε! - Ειδήσεις Pancreta

Στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργίας «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» απώτερος σκοπός μας είναι τόσο η προετοιμασία του παιδιού στα μαθήματα του σχολείου, όσο και η ενεργοποίηση της σκέψης του. Το παιδί επιδιώκεται να κατακτήσει όλες εκείνες τις στρατηγικές μελέτης, που θα το καταστήσουν ικανό να μελετά μόνο του τα μαθήματα της επόμενης ημέρας γρήγορα και αποτελεσματικά. Τα παιδιά είτε ατομικά, είτε σε τμήματα των τεσσάρων προετοιμάζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς για τα σχολικά τους μαθήματα, μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο μελέτης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού. Παράλληλα, στη διαδικασία αυτή υποβοηθά το ευχάριστο, φιλικό και ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον μάθησης.
Έτσι, η «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» δίνει χρώμα στη μάθηση, προσφέροντας στο μαθητή την οπτική που του αρέσει… τη ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ!

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ

Το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργίας «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» ως υποστηρικτής της βιωματικής μάθησης αποσκοπεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού και στη σφαιρικότητα της μάθησης.
Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικές δράσεις επιδιώκεται η κατάκτηση του εκάστοτε γνωστικού αντικειμένου (Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Επιστήμες κλπ.).
Το Θεατρικό Παιχνίδι, τα Εικαστικά, η Μουσικοκινητική και η Ψυχοκινητική Αγωγή είναι μερικές από τις μεθόδους που συμβάλλουν στην πολύπλευρη και ουσιαστική διάσταση της γνώσης από το παιδί.

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ

Στο Κέντρο μας υπάρχει άμεση συνεργασία με παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς.
Αυτό συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών μαθησιακών και άλλων δυσκολιών με την κατάλληλη επιστημονική μέθοδο.
Συνεπώς, το παιδί με μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες έχει τη δυνατότητα της εξατομικευμένης μελέτης και μάθησης σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

ΠΡΩΙΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η κεντρική ιδέα του Κέντρου Μελέτης και Δημιουργίας «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» αφορά στην ενασχόληση των παιδιών με ακαδημαϊκά θέματα του ενδιαφέροντός τους και του ηλιακού επιπέδου τους μέσα από μικτές βιωματικές δράσεις. Το Θεατρικό Παιχνίδι, η Μουσικοκινητική, τα Εικαστικά και τα Παιχνίδια ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα συναντιόνται για να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά παίζοντας, να γνωρίσουν με τις αισθήσεις και το βιώμα τους το διδακτικό αντικείμενο. Ενώ την ίδια στιγμή τους δίνεται και η δυνατότητα να δημιουργήσουν κοινωνικές επαφές, να πάρουν αποφάσεις και να δημιουργήσουν από κοινού.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

Η Στέλλα και η Μαρία Μπαλτζάκη είναι απόφοιτες και οι δύο από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στόχος τους εξ αρχής ήταν να δημιουργήσουνε έναν χώρο, όπου τα παιδιά θα είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν στα μαθήματα του σχολείου σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, επιδιώξανε αυτό να υλοποιείται και μέσα από βιωματικές δράσεις, με απώτερο στόχο τη βιωματική μάθηση των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, παράλληλα με την παραδοσιακή μέθοδο.
Στόχος του Κέντρου μας είναι να δώσει στη μάθηση το χρώμα που της ταιριάζει!

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργίας «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» προσφέρει μία καινοτόμα ιδέα στο χώρο της εκπαίδευσης μέσα από ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον μάθησης και έκφρασης παιδιών σχολικής ηλικίας.
Το Κέντρο βρίσκεται σε μια ήσυχη και γραφική περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.
Πλαισιώνεται από έναν καταπράσινο κήπο, όπου και πραγματοποιούνται δραστηριότητες προσαρμοσμένες στη φιλοσοφία του Κέντρου.
Αποτελείται από τρεις αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου πραγματοποιούνται οι δράσεις με βιωματικό χαρακτήρα, καθώς και μια αίθουσα αναμονής για μικρούς και μεγάλους.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργίας «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ» συνεργάζεται με άλλους φορείς (Δημοτικά Σχολεία, Βιβλιοπωλεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Εκδηλώσεις, Φεστιβάλ) με σκοπό την οργάνωση και στήριξη εκδηλώσεων για παιδιά, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και το σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ένα ταξίδι γεμάτο δημιουργία στη ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΜΩΛΙΑ με ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ Καλοκαιρινά Εργαστήρια

Καθημερινή Μελέτη για παιδιά ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Τμήματα έως 4 ατόμων)
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ Χρόνος Μελέτης με ΧΑΜΗΛΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Χρωματιστή Κιμωλία

Διεύθυνση: Διδώς Σωτηρίου 19, Κορώνη Μαγαρά, Ηράκλειο Κρήτης

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 258856 - 6946 568301

Facebook ΕΔΩ