Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη - Ειδήσεις Pancreta

Το θέατρο των Vivi σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου παρουσιάζει τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου στο επετειακό έτος για το ομώνυμο έργο.
Ο Ερωτόκριτος -ιπποτικό μυθιστόρημα "Ποταμός" φέρνει στο προσκήνιο τον μεγάλο έρωτα της Αρετούσας με τον Ερωτόκριτο και την δοκιμασία που υφίσταται ο ίδιος ο έρωτας με αφετηριακό αίτιο τα φεουδαλικά ιδεώδη και τον συνεπή αποκλεισμό της λαϊκής τάξης από την εξουσία. Ο Ερωτόκριτος καταμάχεται αυτόν τον αποκλεισμό και αναδείχνει το μέγεθος του ως γνήσιος-ιππότης πολεμιστής.
Το ίδιο και η Αρετούσα που ενσαρκώνει την επανάσταση της νέας που θραύει τα στεγανά της εξουσίας και προβάλει το ίνδαλμα του νέου ανθρώπου, όπως αυτός αναδύεται αλώβητος μέσα από το σκότος του μεσαίωνα.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.
Σκηνοθεσία-Κοστούμια: Τηλέμαχος Μουδατσάκης
Βοηθός σκηνοθέτη:Δόμνα Σερασίδη
Σκηνικό: Νίκος Καλαθάκης
Μουσική: Χάρης Σουλτάτος, Γιώργος Στεφανάκης
Επιμέλεια τρέιλερ παράστασης :Μάνος Μπατζόλης
Φωτογραφίες:Μάνος Πολιτάκης

Ερμηνεύουν: Νίκος Ανδριγιαννάκης,Μάνος Αυγουστάκης,Πάνος Ιωαννίδης,Ροδούλα Κρανιωτάκη, Κωνσταντίνος Μεταξάκης, Ράνια Πλατάκη, Βαρδής Σαμαριτάκης, Γιάννης Σουλακιώτης, Χάρης Σουλτάτος.