Παραλία Λίγκρες στα Νότια του Ρεθύμνου - Ειδήσεις Pancreta

Οι ΛίγκρεςΛίγρες) βρίσκονται 51 χλμ νότια του Ρεθύμνου και κάτω από το χωριό Αγία Παρασκευή, στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Σιδέρωτας. Είναι ουσιαστικά το κεντρικό τμήμα της παραλίας που οι ντόπιοι αποκαλούν Ακουμιανή Γιαλιά. Οι Λίγκρες είναι μια μεγάλη παραλία με χοντρόκοκκη άμμο και φανταστικά βαθιά νερά. Η σχετικά δύσκολη πρόσβαση από τα αστικά κέντρα της βόρειας ακτής της Κρήτης έχει ευτυχώς κρατήσει την τουριστική ανάπτυξη σε ήπιους ρυθμούς, κάνοντας την μια από τις ομορφότερες και πιο ήρεμες παραλίες στο νησί. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά υπάρχει ταβέρνα με δωμάτια στο δυτικό τμήμα της, όπου φτάνει ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

Ακριβώς στο σημείο που τελειώνει η παραλία στα δυτικά, υπάρχει ένας εντυπωσιακός καταρράκτης που ρίχνει το νερό του απευθείας στην παραλία και έχει νερό όλο το χρόνο. Αξίζει να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας, προς την Τριόπετρα και να θαυμάσετε τους υπέροχους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα νεροφαγώματα του εδάφους στην περιοχή Ξηρομηλιά. Κάπου εκεί στέκεται ο τεράστιος κόκκινος βράχος των Λιγκρών, σήμα κατατεθέν της παραλίας.

Παραλία Κατσούνι

Πίσω από το βορειοδυτικό τέρμα της παραλίας, υπάρχει το Κατσούνι, που προτιμάται από γυμνιστές, καθώς είναι παντελώς απόμερο. Οι ντόπιοι το γνωρίζουν κι ως Κατσούνι Αγαλιανού. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα σημεία που μπορείτε να απομονωθείτε στις Λίγκρες, καθώς η τεράστια παραλία δεν έχει ποτέ κόσμο.

Πηγή