Παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Σανουδάκη: "Γιώργης Ν. Ψιλάκης, “Καπετάν Δημοσθένης” του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μακεδονίας". - Ειδήσεις Pancreta

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Ανδρόγεω από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και τις Εκδόσεις «Ταξιδευτής».

Από τον Πρόλογο του Αντώνη Σανουδάκη στο βιβλίο

"...Είναι μια αντιστασιακή μαρτυρία, ... που διαδραματίζεται και εκτός Κρήτης, ... με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Μαζί με τις πληροφορίες για την προπολεμική κοινωνία, εκπαιδευτική, οικονομική και λοιπή κατάσταση στην Κρήτη, ο λόγος του της κρητικής διαλέκτου, σε συγκερασμό με τον νεοελληνικό λόγο είναι ξεχωριστής ομορφιάς.
Οι βιωματικές πληροφορίες, επίσης, από τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλβανίας, είναι πολύτιμες.
Η εκούσια ένταξή του στις τάξεις του 30ού Συντάγματος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μακεδονίας με τις πολύμορφες πληροφορίες είναι εξαιρετικές: Στο ΕΑΜ, στην ΕΠΟΝ, καπετάνιος στον ΕΛΑΣ, συμμετοχή σε πολλές μάχες εναντίον Γερμανών, Ταγματασφαλιτών και Βούλγαρων κομιτατζήδων, Θέατρο του βουνού, ως ηθοποιός και σεναριογράφος, Δημοτική ποίηση. Ομαδάρχης και καθοδηγητής. Και πάνω από όλα, προσφορά του αίματός του, ως τραυματίας, κατά τη διάρκεια μάχης με τους Γερμανούς. Σπάνια, στο ίδιο πρόσωπο ενός αγωνιστή να συμποσούνται τόσες ιδιότητες..."