Συναυλία μουσικής δωματίου των καθηγητών των Μουσικών Σχολών "Χάρης Σαρρής" - Ειδήσεις Pancreta

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τη συναυλία μουσικής δωματίου των καθηγητών των Μουσικών Σχολών "Χάρης Σαρρής", Ντιάνας Τσιλίδη στο πιάνο - Σοφίας Παπουτσάκη στο πιάνο και στο κλαρινέτο - Γιώργου Στρατάκη στο κλαρινέτο.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου. Θα εμηνεύσουν έργα των G. Finzi, C. Debyssy, M. Arnold, R. Strauss κ.α.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ντιάνα Τσιλίδη γεννήθηκε το 1985. Ασχολήθηκε με την μουσική από μικρή ηλικία. Από το 1998 παρακολουθούσε μαθήματα με υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου, στην τάξη πιάνου του κ. Χάρη Σαρρή.

Το 2003 απέκτησε το πτυχίο Πιάνου με βαθμό Άριστα και Διάκριση και το 2005 το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και αποφοίτησε με πτυχίο Φυγής.

Πήρε μέρος σε σεμινάρια πιάνου με το Ρώσο πιανίστα Igor Tarassansky και βραβεύτηκε σε αρκετούς πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ πιάνου στο Ηράκλειο και έχει συνοδέψει χορωδιακά σύνολα. Από το 2016 συνοδεύει το φωνητικό σύνολο "Take 5".

Εργάζεται σαν καθηγήτρια πιάνου στις  Μουσικές  Σχολές "Χάρης Σαρρής" και είναι οργανίστα στην καθολική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Σοφία Παπουτσάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1990.

Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου στην τάξη πιάνου του καθηγητή Χάρη Σαρρή αποκτώντας το πτυχίο της με Άριστα παμψηφεί και στο ωδείο Γαλαξίας της Θεσσαλονίκης αποκτώντας το δίπλωμα στην τάξη του καθηγητή Π. Δημητριάδη, ενώ παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο ωδείο Κρήτης «Σείριος» στην τάξη της καθηγήτριας Εύας Λασηθιωτάκη.

Συνέχισε τις σπουδές της στη μουσικολογία το κλασικό πιάνο και κλαρινέτο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Bachelor of music) και στο Newcastle University (Master of music in piano performance). Τον Ιούνιο του 2018 απέκτησε το δίπλωμα στο κλαρινέτο με Άριστα παμψηφεί στην τάξη κλαρινέτου του καθηγητή Σταμάτη Δελλαπόρτα από τη μουσική σχολή ''Χάρης Σαρρής"

Μελέτησε μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου της κλασικής μουσικής και ερμηνείας αυτού, τόσο στο πιάνο, όσο και στο κλαρινέτο με τους Χ. Σαρρή, Π. Δημητριάδης, D. Murray (πιάνο), Κ. Πλουμίδης Δ.Μουμουλίδης, Σ.Δελλαπόρτας (κλαρινέτο).

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με εγκεκριμένους πιανίστες όπως ο M. Hauber και ο M. Poscoe και σεμινάρια κλαρινέτου με εγκεκριμένους κλαρινετίστες όπως Σ. Μουρίκης Δ. Μουμουλίδης και A. Thomas.

Από το 2014 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, κλαρινέτου και θεωρητικών στις  Μουσικές  Σχολές "Χάρης Σαρρής".

Ο Στρατάκης Γεώργιος γεννήθηκε το 1981. Ασχολείται με τη μουσική από την Τρίτη Δημοτικού παίζοντας πιάνο για 8 χρόνια φτάνοντας στην 1η μέση.

Παράλληλα ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Κλαρίνο στις τάξεις διδασκαλίας πλευστών οργάνων της φιλαρμονικής το 1995 όπου και εντάχθηκε κανονικά τον Σεπτέμβριο του 1996 και συμμετέχει ανελλιπώς μέχρι και σήμερα.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις παίζοντας κλαρίνο σε συναυλίες κλασικής, παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Πήρε μέρος σε σεμινάρια κλαρίνου με τους διεθνούς φήμης κλαρινετίστες Σπύρο Μουρίκη και Marco Thomas.

Τα τελευταία χρόνια φοιτά στις  Μουσικές  Σχολές "Χάρης Σαρρής", έχοντας φτάσει στην τάξη διπλώματος του κλαρινέτου με δάσκαλο τον κ. Σταμάτη Δελαπόρτα και την κ. Σοφία Παπουτσάκη.