Γιώργος Σταυρακάκης / Έκθεση χειροποίητων καραβιών - Ειδήσεις Pancreta
Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης ξεδιπλώνει μια άλλη πτυχή του δημιουργικού του κόσμου, αυτή τη φορά σε εικαστικό πλαίσιο, κατασκευάζοντας καράβια από ανακυκλώσιμα υλικά, με βάση το ξύλο και το μέταλλο. Για τον ίδιο τον δημιουργό είναι η μεταγραφή της ποιητικής του σε ένα άλλο, διαφορετικό τοπίο.
 
"Τα καράβια του Γιώργου Σταυρακάκη θα μπορούσαν να ανήκουν σε έναν συμβολικό κινηματογραφικό κόσμο, όπως σε μια ταινία του Τιμ Μπάρτον, μια ταινία αναζήτησης και εξερεύνησης, αχαρτογράφητων ακτών και κόσμων που δεν έχει δει ξανά άνθρωπος."

Γ. Ζωγραφάκης
(Εφημερίδα "Πατρίς")
 
"Σίγουρα εκπλήσσονται ευχάριστα όσοι έρχονται σε επαφή με την νέα έκφραση του Σταυρακάκη, όπως και όλοι όσοι είδαμε την πρώτη του έκθεση στην Αθήνα, στο Polis Art Café της Στοάς του Βιβλίου. Εκείνο, όμως, το πιο σημαντικό, που απορρέει ομόφωνα είναι ότι και η πρόσφατη «πετριά» του ξεχειλίζει από μεράκι, όπως τα τραγούδια και η ποίηση του."
Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης
(Δημοσιογράφος - Συγγραφέας)

"Η καλλιτεχνική δημιουργία δεν αρχίζει με θεωρίες, αλλά με ψάξιμο στα σκοτεινά της ψυχής μας, με  εικόνες που χτύπησαν για μια ίσως μόνο στιγμή τον αμφιβληστροειδή μας, με θαλάσσια ξύλα φαγωμένα από την αλμύρα, με σύρματα, με ασήμαντα μικροπράγματα που η τέχνη του Γ.Σ. τους δίνει τεράστιες αισθητικές διαστάσεις."
Χρήστος Αντωνίου
(Συγγραφέας - "Περί Ού")


Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (Αίθουσα Συριώτη), θα διαρκέσει από την 1η έως και τις 10 Αυγούστου.
Ο Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει επτά προσωπικούς δίσκους και πολλές ποιητικές συλλογές. Έχει επίσης πολλές συμμετοχές ως δημιουργός και ερμηνευτής στην ελληνική και ξένη δισκογραφία, ενώ ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες. Η τελευταία του ενασχόληση με την κατασκευή καραβιών βρήκε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες ώρες του, όταν δεν γράφει τραγούδια ή ποιήματα. Τα υλικά κατασκευής των καραβιών είναι κυρίως ανακυκλώσιμα με βάση το ξύλο και το μέταλλο.