Ημερήσιες εκδρομές στη νήσο Δία ή Ντία με το «Μαρίνα» του καπετάν Γιάννη - Ειδήσεις Pancreta

Η ακατοίκητη σήμερα Νήσος Δία ή Ντία βρίσκεται 7 μίλια βορειοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Αποτελεί προστατευόμενη περιοχή Natura, λόγω της πολύ σημαντικής βιοποικιλότητας της. Το νησί δεν έχει καθόλου υποδομές και είναι σχετικά ανέγγιχτο από την ανθρώπινη παρέμβαση. Έχει 5χλμ μήκος και 3 χλμ πλάτος και έχει έκταση 12 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα, εκτείνεται από δυτικά προς τα ανατολικά.

Γύρω από την Ντία υπάρχουν δύο μικρά γλαρονήσια, το Παξιμάδι στα ανατολικά και το Πεταλίδι στα δυτικά. Στη νότια μεριά του νησιού υπάρχουν 4 απάνεμοι κόλποι: ο κόλπος του Αγίου Γεωργίου, όπου υπάρχει και το μοναδικό λιμανάκι και οι παραλίες του νησιού, ο κόλπος της Κάπαρης, ο κόλπος της Παναγιάς και ο κόλπος της Αγριελιάς. Στα ανατολικά υπάρχει ο κόλπος της Αγκινάρας.

Το νησί έχει μέγιστο υψόμετρο στην κορυφή Βάρδια στα 266 μέτρα και σε γενικές γραμμές είναι βατό, με σχεδόν μοναδικό τοπίο τους βραχότοπους και τα φρύγανα. Υπάρχουν και περιοχές με άγριους γκρεμούς που φτάνουν τα 60 μέτρα κατακόρυφης πτώσης.

Καθημερινά στις 9:30 το πρωί από το λιμανάκι των Γουβών με καπετάνιο τον Γιάννη Αναγνωστάκη το σκαρί «Μαρίνα», ένα όμορφο και ασφαλές σκάφος χωρητικότητας 37 ατόμων ξεκινάει το ταξίδι για τη νήσο Ντία.

Ένα ταξίδι που πραγματικά είναι μια μοναδική απόλαυση στη κρητική θάλασσα. Στο ταξίδι οι επιβάτες απολαμβάνουν με μοναδικό τρόπο τη κρητική φιλοξενία, μιας και είναι γνωστή αυτή σε όλο τον κόσμο. Εκτός από φαγητά (μενού 2 πιάτων), σαλάτες, φρούτα, νερά, αναψυκτικά, οι επιβάτες μπορούν να γευτούν το  υπέροχο κρητικό κρασί, και να απολαύσουν το μπάνιο τους στα καταγάλανα νερά της νήσου Ντία.

Άλλωστε, οι ώρες παραμονής είναι αρκετές στο νησί Ντία, και οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το μέρος και με πεζοπορία που οργανώνει με μοναδικό τρόπο ο καπετάν-Γιάννης.

Ποτέ δεν θα πλήξεις γνωρίζοντας αυτό το μαγεμένο μέρος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπορεί κάποιος να έχει την αίσθηση ενός σύγχρονου Ροβινσώνα! Μια εκδρομή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, και που γι αυτό φροντίζει με περισσή μαεστρία και μεράκι ο Γιάννης Αναγνωστάκης ή καπετάν Γιάννης!

Το νησί πέρα από τη φυσική του ομορφιά, είναι και ένα ιδανικό μέρος να χαλαρώσετε! Σε απόσταση αναπνοής από τη Κρήτη, λες και είσαι σε ένα άλλο μέρος! Απαλλαγμένος από σκοτούρες και έννοιες! Δες το, και έτσι! Ένας ανέγγιχτος παράδεισος!

Η επιστροφή μας στο λιμανάκι των Γουβών γίνεται στις 4:30 το απόγευμα, σίγουροι πια, ότι σας έχουμε προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι!

Και είμαστε σίγουροι γι αυτό, μιας και αυτό φαίνεται στο γέλιο των επιβατών μας, χρόνια τώρα, καθώς μας χαιρετούν ευχαριστώντας μας που τους προσφέραμε αυτή την μοναδική απόλαυση!

Για κρατήσεις το τηλέφωνο είναι: 6974 763247 (Αναγνωστάκης Γιάννης)