ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Συμβαίνουν πολλά και όμορφα πράγματα στους χώρους του - Ειδήσεις Pancreta

Στο κτίριο της Έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης πριν από 100 χρόνια, για πρώτη φορά στο Νησί μας έγινε παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Γι’ αυτό οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Ηρακλειώτες το ονομάζουν ακόμα και σήμερα «Ηλεκτρική». Στις αρχές της δεκαετίας του 70 το εργοστάσιο μεταφέρθηκε στα Λινοπεράματα διότι οι ανάγκες σε ρεύμα ήταν μεγαλύτερες. Το κτίριο, ιδιοκτησίας της ΔΕΗ, αφού έμεινε για χρόνια αχρησιμοποίητο, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος με τη σειρά του το παραχώρησε στο πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο είχε την λαμπρή ιδέα να στεγάσει το μουσείο φυσικής ιστορίας.

Σήμερα, το Μουσείο δεν είναι μόνον χώρος Γνώσης και Πύλη εισόδου για τον επισκέπτη της Κρήτης σχετικά με την πανίδα και την χλωρίδα του νησιού μας αλλά και της Μεσογείου. Είναι και χώρος πολιτισμού. Συμβαίνουν πολλά και όμορφα πράγματα στους χώρους του.


Την ερχόμενη Τρίτη στις 9.15 μμ ο ταλαντούχος Γιάννης Παξιμαδάκης θα μας παρουσιάσει την νέα του δουλειά. Μαζί του θα είναι όλοι οι συντελεστές. Και δεν είναι λίγοι. Δείτε τα ονόματα τους: Ψαραντώνης, Κωστής Αβυσσινός, Γιώργος Μανωλάκης, Σωτήρης Αλεξάκης, Βαγγελιώ Φασουλάκη, Μαρία Φασουλάκη, Νίκη Ξυλούρη, Αρμός, Ευγενία Δαμοβολίτη-Τόλη, Ελευθερία Πιρουνάκη, Αντώνης Φραγκάκης, Γιώτα Μιχαλέλη, Θαλένα Αβραμέα, Βασιλική Καληγιάννη, Παναγιώτης Καπιζιώνης.
Είσοδος Δωρεάν. Κέρασμα εξασφαλισμένο!

Πηγή