Φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου στη Γόρτυνα - Ειδήσεις Pancreta

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής και Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Γόρτυνας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και του σωματείου «Διάζωμα».

Η έναρξη του φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς του Αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προέρχονται από σχολικές μονάδες του Δήμου Γόρτυνας αλλά και ευρύτερα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Τα δρώμενα περιλαμβάνουν παραστάσεις εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι και την σύγχρονη εποχή, με επιρροές από την επικαιρότητα, αποτυπώνοντας τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και διαπιστώνοντας τη διαχρονικότητα των γεγονότων παρά το πέρασμα αιώνων, υμνώντας και τιμώντας Έλληνες συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς.
Στόχος των διοργανωτών είναι το συγκεκριμένο μαθητικό Φεστιβάλ, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την περιοχή της Μεσαράς, να διευρύνει την ενασχόληση των νέων με τους τομείς του πολιτισμού. Έτσι στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να λαμβάνουν μέρος σχολεία όχι μόνο από το Δήμο Γόρτυνας και την Κρήτη, αλλά από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Πηγή