Στο Ηράκλειο ο Στ. Κούλογλου για την παρουσίαση της νέας του ταινίας - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο: Από την νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο γέλιο»

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί το Σάββατο ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, προκειμένου να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Πεθαίνοντας στο γέλιο» και το νέο του βιβλίο «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση». 

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Ηρακλείου, στις 7:30 το απόγευμα.

Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο», ερευνά πώς το χιούμορ και η πολιτική σάτιρα μπορούν να αναδειχτούν σε πολύτιμες επιλογές στη φαρέτρα των επιχειρημάτων μας, απέναντι σε μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας, από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, μέχρι τον άκρατο καπιταλισμό.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη μεγάλη φάρσα την οποία ο Έλληνας ευρωβουλευτής οργάνωσε πέρυσι στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τους διάσημους Αμερικανούς ακτιβιστές «Yes Men» και μαζί ακολουθεί τρεις ακόμη παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ, ως «όπλο» για πολιτική δράση.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου «Μαρτυρίες από τη Δικτατορία και την Αντίσταση», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Εστία» και περιλαμβάνει αποκαλυπτικές αφηγήσεις για την επτάχρονη δικτατορία, μεδιηγήσεις στενών συνεργατών του δικτάτορα Παπαδόπουλου για τον τρόπο που οργανώθηκε το πραξικόπημα, αλλά και των ανθρώπων που ξεκίνησαν την Αντίσταση, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ή είδαν συναγωνιστές και συγγενείς τους να δολοφονούνται από τη χούντα.

Πρόκειται για 70 περίπου διηγήματα σε πρώτο πρόσωπο, τα οποία φωτίζουν άγνωστες πλευρές της εφταετίας που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου καταθέτει, τις απόψεις του όλο το διπλωματικό προσωπικό το οποίο υπηρετούσε την 21η Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Αντώνης Διαμαντής, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Στέλιος Κούλογλου, Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος, και Νίκη Τρουλλινού, συγγραφέας.

πηγή