Πρωταθλητές Ευρώπης τα τρομερά «μωρά» - Ειδήσεις Pancreta

Το χρυσό μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ στους Νέους Άνδρες κατάκτησε η Εθνική μας ομάδα, επικρατώντας του Ισραήλ στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με σκορ 65-56. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η εθνική μας φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου, μετά τα χρυσά μετάλλια στη Λιθουανία το 2002 και στη Ρόδο 2009.

Η νίκη της Ελλάδας στηρίχθηκε στη δυνατή της άμυνα αλλά πήρε σάρκα και οστά χάρη στην κατάθεση ψυχής από όλους τους παίκτες της ομάδας μας, που είχαν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ μαχητικό και ικανό αντίπαλο. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στην αρχή της αναμέτρησης όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά (2-14). 

Ωστόσο, οι διεθνείς μας αντέδρασαν προς το τέλος του α' δεκαλέπτου και κατάφεραν να προηγηθούν στο ημίχρονο με τρεις πόντους. Στην επανάληψη η Ελλάδα πήρε μία μικρή διαφορά, την οποία κατάφερε -με αυξομειώσεις- να διατηρήσει μέχρι το τελικό σφύριγμα, φτάνοντας δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ελλάδα (νέοι) EUROKINISSI
 

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 26-23, 48-41, 65-57

πηγή


Πηγή: pancreta