«Slalom 2017»: Το πανελλήνιο πρωτάθλημα windsurf στη Σητεία - Ειδήσεις Pancreta

Η πιο σημαντική διοργάνωση windsurf στην Ελλάδα, διοργανώνεται στη Σητεία, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα «Slalom 2017» να λαμβάνει χώρα στην περιοχή «Κουρεμένος».

Η διοργάνωση, την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης, θα διεξαχθεί το 2ήμερο 23-25 Ιουνίου και θα φιλοξενήσει τους καλύτερους surfers της Ελλάδας, οι οποίοι θα αγωνισθούν στις κατηγορίες Slalom και Freeride.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, προγραμματίζονται και άλλες δράσεις κατά τη διάρκεια του αθλητικού 3ημέρου, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Πολιτιστικά δρώμενα, όπως διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά, λαμπαδηδρομία Μινωικής φλόγας κ.α.
  • Αθλητικές δραστηριότητες, όπως ομαδικά παιχνίδια «επιβίωσης» στην παραλία κ.α.
  • Συναυλία με το συγκρότημα IMAM BAILDI, με ελεύθερη είσοδο, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία του Παλαικάστρου.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο των αγώνων δήλωσε:«Στοχεύουμε στην ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας, στην έλξη του ποιοτικού τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη».

Η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, τόνισε με την σειρά της: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και εντυπωσιακό θέαμα όχι μόνο στους αθλητές αλλά και στους θεατές που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μέσα από τους αγώνες θα προβληθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προετοιμασίες των αγώνων της Πανελλήνιας αυτής διοργάνωσης».

πηγή


Πηγή: pancreta