Διακόπηκε ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Στο νοσοκομείο ο Ίβιτς (video) - Ειδήσεις Pancreta

H αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ διακόπημε οριστικά με απόφαση του διαιτητή και ενώ το αποτέλεσμα μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 1-0. 

Το ματς της 2ης αγωνιστικής των Play off της Super league στο Απόστολος Νικολαίδης διεκόπη καθώς περίπου στο 60' λεπτό ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς δέχτηκε στο κεφάλι ένα κουτάκι μπύρας, το οποίο πέταξε κάποιος οπαδός του Παναθηναϊκού. Παίκτες και τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Ο Βλάνταν Ίβιτς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία και ο διαιτητής Κομίνης διέκοψε τον αγώνα. 

Το κλίμα ήταν από νωρίς "ηλεκτρισμένο", ενώ λίγο πριν ο Ίβιτς δεχτεί το αντικείμενο στο κεφάλι υπήρξε και σοβαρό επεισόδιο μεταξύ σχεδόν όλων των παικτών των δύο ομάδων στην περιοχή του Παναθηναϊκού. 

Μετά την απόφαση του διαιτητή για οριστική διακοπή οι "πράσινοι" κινδυνεύουν - πέραν του μηδενισμού στο συγκεκριμένο παιχνίδι που προβλέπει ο αθλητικός νόμος - με αφαίρεση 3 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (δηλαδή τα playoffs) και -2 από το επόμενο πρωτάθλημα. "Αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

«Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που του λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. Η διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού. Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου “εχθρού”, για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούργιο “φίλο”. 

Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά μηνύματα. Και ένας ηλίθιος από αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχθηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα. Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας».

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

«Ντροπή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ, ενώ για τη διακοπή του αγώνα εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον «Δικέφαλο», τον οποίο κατηγόρησε για ανανδρία. «Έχω γυρίσει όλα τα γήπεδα του κόσμου με όλες τις ιδιότητες από την UEFA και τη FIFA. Αυτό το βράδυ, ο ΠΑΟΚ βλέποντας ότι χάνει ένα ματς αέρα στο γήπεδο αγωνιστικά, επέλεξε να το κερδίσει άνανδρα, προσποιούμενος», είπε. 

Για την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και την επόμενη ημέρα στο «τριφύλλι» υπογράμμισε: «Σε ότι αφορά ύφος της ανακοίνωσης μία λέξη έχω να πω: ντροπή. Στο αυριανό Δ.Σ. θα βάλω όλη την εμπειρία μου για το καλό του κόσμου του Παναθηναϊκού που αγαπώ. Δεν θέλω να μπαίνω σε λεπτομέρειες. Το ποδόσφαιρο πρέπει να το βλέπεις ως ποδόσφαιρο. Ούτε να προσποιείσαι, ούτε να κερδίζεις άνανδρα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Αλαφούζου

Στο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκληθεί εκτάκτως το πρωί της Πέμπτης θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα βαρύ στις τάξεις της ομάδας και τις πιθανές ζημιές να είναι πολύ μεγάλες για το σύλλογο. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αφήνει πια ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της αποχώρησής του, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο πιο στενός συνεργάτης του, Χρήστος Παναγόπουλος, που παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον «Δικέφαλο» κάνοντας λόγο για ανθρώπους χωρίς αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν το παιχνίδι στα χαρτιά.

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τον Παναθηναϊκό. Δώσαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, ένα άσχημο, άτυχο, απολύτως καταδικαστέο και μεμονωμένο περιστατικό να το εκμεταλλευτούν άνθρωποι χωρίς αρχές του ευ αγωνίζεσθαι για να κερδίσουν ένα ματς στα χαρτιά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία», είπε και προσθεσε: 

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ άνομα πράγματα για να υπερισχύσει. Κανείς στο ποδόσφαιρο και την πολιτεία δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά. Και ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει ξενόφερτες τακτικές. Αύριο (Πέμπτη) θα συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου θα εξεταστούν όλοι οι τρόποι αντίδρασης και θα αποφασιστεί αν η νυν διοίκηση του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να συμμετέχει στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της χώρας. Νυν διοίκηση εννοώ αυτόν που είναι βασικός μέτοχος και επενδυτής αυτή τη στιγμή στην ομάδα».

Και κατέληξε: «Η επόμενη μέρα θα κριθεί και βάσει των όσων γραφτούν από τους διαιτητές. Με βάση πολύ συγκεκριμένα περιστατικά αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα, όπως το ήθελε και όπως πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ. Θα δούμε τι θα γραφτεί και θα δράσουμε… Η έκθεση του γιατρού και των αρχών είναι διαφορετικές σε σχέση με την απόφαση που πάρθηκε. Το επεισόδιο δεν ήταν σοβαρό, ο ΠΑΟΚ έκρινε πως έτσι έπρεπε να πράξει, να πάρει την ομάδα και να φύγει. Όλα είναι ανοιχτά για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό». 

πηγή


Πηγή: pancreta