Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Στις 29 και 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού, που οργανώνουν, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

 

Στόχος των οργανωτών είναι να μεταφέρουν το μήνυμα: «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης», σε όλους τους μαθητές της Περιφέρειας ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.
Η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
Τα σχολεία της Κρήτης συμμετέχουν στο αγωνιστικό μέρος των αθλημάτων (Γυμνάσια), στο πολιτιστικό πρόγραμμα (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) και μπορούν να παρακολουθήσουν την διοργάνωση μία ή περισσότερες ημέρες.

πηγή


Πηγή: pancreta