Γλυκιά... ήττα για την ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ΑΕΚ, παρά την ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σημειώνεται πως στην πρώτη αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-1. 

Η Ένωση δεν πλήρωσε το παθητικό της παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου επιχειρούσε να ροκανίσει τον χρόνο και να ανακόψει τις (όποιες) προσπάθειες του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντως δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός Ο Ρομαό σκοράρει και τα δεδομένα αλλάζουν... | EUROKINISSI
 

Τις ισορροπίες άλλαξε ένα λάθος του Μάνταλου στο 82ο λεπτό, το οποίο επέτρεψε στον Ρομαό να σκοράρει και να δώσει ελπίδες πρόκρισης στους φιλοξενουμένους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαπέλυσαν επίθεση διαρκείας με στόχο να φτάσουν σε μία μεγάλη ανατροπή.  

Καθοριστικό σημείο του αγώνα, το δοκάρι του Καρντόσο στο 90ο λεπτό, όταν το σκορ ήταν 1-0. Το δοκάρι «έσωσε» την Ένωση σε εκείνη τη φάση, στην εξέλιξη της οποίας η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση αλλά ο Αλμέιδα έχασε την ευκαιρία να νικήσει τον Καπίνο σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός Από την αναμέτρηση δεν έλειψαν οι σκληρές μονομαχίες και οι αμφισβητούμενες φάσεις | EUROKINISSI
 

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως αποβλήθηκε ο Ανέστης στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (για καθυστέρηση) με αποτέλεσμα να παίξει ως τερματοφύλακας ο Αλμέιδα στα τελευταία λεπτά. Κόκκινη και για τον Ντα Κόστα στις καθυστερήσεις, για χτύπημα σε αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο (62' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Μάνταλος (91' Βάργκας), Αραούχο.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντα Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν (83' Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).

πηγή


Πηγή: pancreta