Μαραθώνιος Κρήτης με 4000 συμμετοχές και ένα... τροχαίο - Ειδήσεις Pancreta

Από τον 2ο Μαραθώνιο Κρήτης ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα Χανιά | agonaskritis.gr

Ολοκληρώθηκε ο 2ος Μαραθώνιος Κρήτης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Χανιά.

Η εκκίνηση δώθηκε στις 8 το πρωΐ ενώ στις 9 ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου 10 χλμ., ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 4.000. Τέλος, ένα τροχαίο ατύχημα σημάδεψε την διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Κρήτης. 

Ο Μαραθώνιος Δρόμου ξεκίνησε στις 8 το πρωί είναι η διαδρομή του περιελάμβανε τις οδούς:

Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 16.800μ και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων – και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.800μ παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων – μέσω της γέφυρας Κλαδισού συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων – δεξιά στην Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. περιελάμβανε τις οδούς:

Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 1000μ και περίπου στο ύψος της περιοχής μακρύς Τοίχος, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων, συνεχίζει μέσω του κόμβου Κλαδισσου στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων – δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Οι νικητές των αγωνισμάτων ήταν:

  • 1ος στο Μαραθώνιο δρόμο ήρθε ο Μανώλης Σηφάκης
  • 2ος στο Μαραθώνιο δρόμο ο Παντελής Καμπαξής
  • 3ος στο Μαραθώνιο δρόμο ο Χρήστος Τασιώτης

Από τις γυναίκες πρώτη ήρθε η Ευγενία Βαργεράκη, της οποίας το μετάλλιο παρέδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία βρέθηκε την Κυριακή στα Χανιά.

nikites-marathonios-xania Οι 4 νικητές των αγώνων του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης | agonaskritis.gr
 

Τροχαίο ατύχημα στον 2ο Μαραθώνιο Κρήτης

Ένα τροχαίο ατύχημα σημάδεψε την διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Κρήτης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος οδηγός επιχείρησε με το αυτοκίνητο του να περάσει από δρόμο ο οποίος είχε αποκλειστεί για την διεξαγωγή του αγώνα. 

Φαίνεται ότι 2 εθελόντριες της διοργάνωσης, επιχείρησαν να τον εμποδίσουν ωστόσο ο οδηγός συνέχισε την πορεία του, με αποτέλεσμα να παρασύρει με το αυτοκίνητο τη μια από τις δυο εθελόντριες. 

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την εθελόντρια στο νοσοκομείο Χανίων, για προληπτικούς λόγους.

πηγή


Πηγή: pancreta