Πρώτα το «εμείς» για να ξαναγίνει Παναθηναϊκός! - Ειδήσεις Pancreta

Αποφασισμένοι να δουλέψουν συλλογικά για έναν Παναθηναϊκό ανάλογο του ένδοξου παρελθόντος του, όπως τον φαντάζονται οι ίδιοι και οι φίλοι του, εμφανίστηκαν στη χθεσινή επίσημη παρουσίασή τους ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τάκης Φύσσας.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Νίκος Λυμπερόπουλος, ξεκαθάρισε ότι το «εμείς» θα μπαίνει πάνω από το «εγώ» και υπογράμμισε ότι τον τελευταίο λόγο στα μεταγραφικά θα τον έχει ο προπονητής, Μαρίνος Ουζουνίδης, ενώ ο νέος διευθυντής της «πράσινης» Ακαδημίας έθεσε στόχο τη δημιουργία παναθηναϊκής συνείδησης σε όλα τα τμήματα των πιτσιρικάδων.

Τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώθηκαν φυσιολογικά πάνω στον «Λύμπε», που ξεκίνησε τις τοποθετήσεις του λέγοντας:

«Αισθάνομαι λίγο αμήχανα. Είμαι λίγο φειδωλός, θα ήθελα να μη με παρεξηγήσετε, γιατί έτσι ήμουν και ως ποδοσφαιριστής. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

»Ολοι μαζί, γιατί δεν υπάρχει “εγώ” αλλά μόνο “εμείς”, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, για να κάνουμε την ομάδα όπως θέλουμε και φανταζόμαστε. Το αν θα πετύχουμε θα το δείξει ο χρόνος. Για μένα υπάρχει μόνο το σήμερα.

»Είμαστε εναρμονισμένοι σε αυτό, προπονητής, διοίκηση κι εγώ. Βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό.

»Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά υπάρχει και αισιοδοξία. Οσο για τα συναισθήματά μου, αν μου έλεγε κάποιος πως θα επέστρεφα στον Παναθηναϊκό ως διοίκηση, θα του έλεγα πως είναι τρελός!

»Ομως η ζωή κάνει κύκλους. Χαίρομαι που επέστρεψα κι έχω δίπλα μου ανθρώπους που είχα συμπαίκτες, όπως ο Μαρίνος και ο Τάκης, ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε».

Στα μεταγραφικά κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, λέγοντας ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο προπονητής διότι ξέρει καλύτερα τις ανάγκες της ομάδας, υπογράμμισε ότι ζητούμενο δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά το να δίνουν οι παίκτες το… 200%, ενώ επισήμανε ότι όταν ένας παίκτης φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι γι’ αυτόν ο καλύτερος του κόσμου, μέχρι να τη βγάλει!

Οσον αφορά το συναισθηματικό σκέλος, δεν δίστασε να ομολογήσει πως «όταν πας κάπου που σε αγαπούν είναι ένα συν. Επαιξε ρόλο και ότι θέλω να βοηθήσω γενικά το ποδόσφαιρο. Φυσικά μέτρησαν και οι συνεργάτες, στους οποίους έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη».

Τέλος ο Λεντέσμα, καμπάνα στον Ζέκα


Εν τω μεταξύ, ο Κριστιάν Λεντέσμα αποτελεί από χθες παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, όπως σας είχε άλλωστε επισημάνει η «Εφ.Συν.», με τον Αργεντινό άσο να χαρίζει το υπόλοιπο του συμβολαίου του και να διακανονίζει τις οφειλές στα δεδουλευμένα του!

Ο 34χρονος Αργεντινός άσος αναχώρησε για την Ιταλία και προβλέπεται να συνεχίσει την καριέρα του στο Καμπιονάτο (Πεσκάρα), ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το κοινή συναινέσει διαζύγιο «ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στην ομάδα, την απόλυτα επαγγελματική στάση του και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ταυτόχρονα, στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας στο Κορωπί ο Κάρλος Ζέκα ενημερώθηκε για την «καμπάνα» που του αναλογεί μετά τα πειθαρχικά του παραπτώματα.

Στον Πορτογάλο άσο ανακοινώθηκε το ύψος του προστίμου για τα δύο παραπτώματα (παραβίαση ωραρίου και μη αρμόζουσα συμπεριφορά σε ποδοσφαιριστή και δη αρχηγό του Παναθηναϊκού που προκάλεσε την αποβολή του στο ματς με τη Λάρισα).

Με τη σύμφωνη γνώμη διοίκησης, τεχνικού διευθυντή και προπονητή επιβλήθηκε το αν μη τι άλλο τσουχτερό πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

Κοπάνα Ιμπάρμπο

Στα άκρα οδηγείται η συνύπαρξη του Παναθηναϊκού με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, με τον Κολομβιανό επιθετικό να απουσιάζει αδικαιολόγητα από τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας στο Κορωπί.

Ο Ιμπάρμπο πήρε άδεια από τη... σημαία, καθώς δεν ενημέρωσε κανέναν από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» (για την ακρίβεια μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχε δώσει σημεία ζωής), σε αντίθεση με τον Μολέδο που ήταν επίσης απών, αλλά η πτήση του από το Παρίσι ακυρώθηκε και ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους του συλλόγου.

πηγή


Πηγή: pancreta