Οι Γάλλοι τελείωσαν το όμορφο παραμύθι - Ειδήσεις Pancreta

ΓΑΛΛΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ 5-2 
 
Το παραμύθι για την Ισλανδία δεν είχε καλό τέλος. Χωρίς να αναιρεί την τεράστια επιτυχία τους να φτάσουν στα προημιτελικά του Euro, το βαρύ 5-2 στο κατάμεστο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, από την Γαλλία, αφαίρεσε σίγουρα κάτι από τον «μύθο» που δημιούργησε η ομάδα των «-σον». Και έφερε στα ημιτελικά έναν... τελικό στην πραγματικότητα, ανάμεσα στους οικοδεσπότες του τουρνουά και τη Γερμανία.

Περισσότερο για αφέλεια, παρά για ανεπάρκεια μπορούν να κατηγορηθούν οι Ισλανδοί. Έδειξαν διάθεση να προσπαθήσουν αυτοί να φέρουν το παιχνίδι προς την πλευρά των Γάλλων και το πλήρωσαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, στο 12΄. Με την άμυνα τους αρκετά ψηλά, η κάθετη από πολύ πίσω του Ματουιντί βρήκε τον Ζιρού στην «πλάτη» της πίσω τετράδας της Ισλανδίας και το υποδειγματικό τελείωμα δεν αποτέλεσε έκπληξη για έναν στράικερ αυτού του επιπέδου. Η Γαλλία είχε πια το πάνω χέρι.

Επτά λεπτά μετά, από το κόρνερ του Γκριεζμάν, ο Πογκμπά σηκώθηκε επιβλητικά στο ύψος της μικρής περιοχής και κάρφωσε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, σχεδόν χωρίς αντίσταση.

Όσο περνούσε η ώρα το ματς φυσιολογικά ερχόταν όλο και περισσότερο στην μορφή και τον ρυθμό που ήθελαν οι Γάλλοι. Μαζί μεγάλωνε και η ευκολία με την οποία έφταναν στην περιοχή. Σε μια τέτοια κατεβασιά στο 42΄, το «σήμα κατατεθέν» της διοργάνωσης για τους Γάλλους, ο Παγέ, έκανε το 3-0 με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής. Δυο λεπτά μετά, ο Ζιρού ακινητοποίησε την άμυνα με μια πάσα με το «τακουνάκι», ο Γκριεζμάν ξεχύθηκε μόνος του προς το τέρμα και με «σκαφτό» πλασέ έκανε το 4-0.

Με δυο καθαρά επιθετικές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισλανδοί μείωσαν στο 56΄, με την προβολή του Σίγκθορσον στο πρώτο δοκάρι. Αλλά τρία λεπτά μετά, ο Ζιρού ισοπέδωσε την άμυνα τους από το φάουλ του Ουμτιτί από το κέντρο και με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 5-1.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Γιορίς έκανε την απόκρουση του ματς στην κοντινή κεφαλιά του Ίνγκασον και τελείωσε οριστικά το όποιο ενδιαφέρον είχε μείνει στο ματς. Το φινάλε πάντως ήταν ...γλυκό για την Ισλανδία, που με την κεφαλιά του Μπιάρνασον στο 84΄, έδωσε για ακόμη μια φορά, την τελευταία, το στίγμα της στα γαλλικά γήπεδα. Το πανηγύρισαν έξαλλα οι δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του, που έτσι και αλλιώς δεν σταμάτησαν να αποθεώνουν – και δίκαια – αυτόν και τους συμπαίκτες του σε όλο το ματς και ακόμη περισσότερο μετά το τέλος του. 


Πηγή: efsyn.gr