Repetition... - Ειδήσεις Pancreta

Με τη Ρουμανία την έσωσε ο Παγέ, με την Αλβανία ήταν η σειρά του Γκριζμάν να βγάλει τη Γαλλία από το αδιέξοδο και να απομακρύνει τα σύννεφα μιας διαγραφόμενης όσο και ανεπιθύμητης ισοπαλίας.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε ως αλλαγή στο 68', στη θέση του Κομάν -που αυτή τη φορά είχε ξεκινήσει στην αρχική εντεκάδα- και με κεφαλιά στο 90', μετά από σέντρα του Ραμί, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της Αλβανικής άμυνας. Οι οικοδεσπότες ανακουφίστηκαν και μάλιστα ο Παγέ πρόλαβε, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, να κάνει το 2-0 και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του σε ισάριθμα ματς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Γάλλοι, που για μια ακόμη φορά έδειξαν αγχωμένοι και δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους, μέχρι να βρουν δίχτυα, είχαν 15 προσπάθειες εκτός στόχου, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση από το 1980.

Με τη νίκη αυτή, έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Απλά στο τελευταίο παιχνίδι με την Ελβετία (4 β.) θα παιχτεί η πρωτιά. Η ισοπαλία ευνοεί τους «τρικολόρ».

Η Αλβανία στάθηκε εξαιρετικά για 90 λεπτά, είχε δοκάρι (στο 52'), αλλά ενώ έφτασε κοντά στην πηγή, δεν κατάφερε να πιει νερό. Και τελικά, ο Ιταλός προπονητής της Τζάνι Ντε Μπιάζι δεν πήρε το δώρο που περίμενε, αφού την Πέμπτη (16/6) έχει τα 60α γενέθλιά του.


Πηγή: efsyn.gr