Ξανά στα «χαρακώματα» Κοντονής - ΕΠΟ - Ειδήσεις Pancreta

Αναζωπυρώνεται, όπως φαίνεται, η διαμάχη ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ.

Ο Σταύρος Κοντονής κάλεσε επίσημα σε απολογία όλη την εκτελεστική επιτροπή (το Δ.Σ. δηλαδή) της ΕΠΟ, για λάθη και παραλείψεις στη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αιτία, οι καταγγελίες από διάφορες πλευρές για παρουσία στην κερκίδα ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να έχουν αυτό το δικαίωμα.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, που είχε τακτικό συμβούλιο σήμερα (Τρίτη), αποφάσισε να επιστρέψει την κλήση σε απολογία σαν «απαράδεκτη» και πέρασε στην αντεπίθεση, με μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία δηλώνει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει τις αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας, πριν αυτές περάσουν από τα «επίσημα όργανα του ποδοσφαίρου», εννοεί δηλαδή την ίδια και τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Αντίθετα, προτάσσει το γνωστό θέμα της παραβίασης του αυτοδιοίκητου και ισχυρίζεται πως αυτό και μόνο είναι το ζήτημα που εξετάζεται στις επαφές της με τη FIFA. 

Στο τέλος αφήνει και ένα υπονοούμενο πως δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αν δεν αλλάξουν οι νόμοι που, κατά την ίδια, παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο. 

Αναμένεται η αντίδραση του Σταύρου Κοντονή, που πρέπει να θυμίσουμε πως εδώ και πολύ καιρό είναι σε συνεχή επαφή με FIFA και UEFA.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο εντεταλμένος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας για την Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είχε συμφωνήσει με την πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η συμφωνημένη από τον Απρίλιο παραπομπή στην επιτροπή όσων στελεχών της ΕΠΟ έχουν εμπλοκή στις δικαστικές έρευνες για το ποδόσφαιρο.

Ο Σταύρος Κοντονής είχε δηλώσει πρόσφατα πως σαφώς είμαστε ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος, που είχε τεθεί τον Απρίλιο, όμως επειδή υπάρχει καλή επικοινωνία και συνεργασία με FIFA και UEFA, δίνει το περιθώριο.

Η στάση όμως που δηλώνεται τώρα μέσω της ανακοίνωσης της ΕΠΟ, είναι ένας παράγοντας που αλλάζει τα δεδομένα.

Και είτε η FIFA πρέπει να επιβάλει τα συμφωνηθέντα με οδηγία προς την ΕΠΟ είτε ο Κοντονής είναι πιθανό να στραφεί προς μονομερείς ενέργειες, που βέβαια είναι σαφές το τελευταίο διάστημα πως προσπαθεί να αποφύγει.


Πηγή: efsyn.gr