Εκτός Ολυμπιάδας 31 αθλητές λόγω ντόπινγκ στο... Πεκίνο - Ειδήσεις Pancreta

Σε Ολυμπιάδα... ορόσημο για το ντόπινγκ φαίνεται πως αναδεικνύονται οι Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο, το 2008, καθώς η επανεξέταση δειγμάτων από τη WADA έφερε αποκλεισμό για 31 αθλητές από τους επερχόμενους Ολυμπιακούς στο Ρίο.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η WADA επανεξέτασε 453 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και αποφάσισε να μην επιτρέψει σε 31 αθλητές να συμμετάσχουν στο Ρίο.

Πρόκειται για αθλητές από έξι διαφορετικά αθλήματα από δώδεκα διαφορετικές χώρες, ενώ ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την ενημέρωση των ολυμπιακών επιτροπών των χωρών τους.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξουν και νέοι αποκλεισμοί, καθώς θα επανεξεταστούν δείγματα και από τη Ολυμπιάδα του Λονδίνου, το 2012.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ: 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανεξέτασε 454 επιλεγμένα δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008. Οι επανεξετάσεις σχετίζονται με την δουλειά που πραγματοποιεί η WADA και οι Διεθνείς Ομοσπονδίες. Επικεντρώθηκαν σε αθλητές που μπορεί να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Ρίο 2016 και πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση των πιο εξελιγμένων επιστημονικών μεθόδων.

31 αθλητές από 6 αγωνίσματα θα αποκλεισούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι αθλητές.

Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο


Πηγή: efsyn.gr