Νέα ημερομηνία τελικού και επίθεση στον Κοντονή - Ειδήσεις Pancreta

Αλλαγή πλεύσης από την ΕΠΟ πριν από λίγη ώρα για την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου. Εγκαταλείφθηκε η Κυριακή 15 Μαΐου και ανακοινώθηκε πως ο τελικός θα γίνει την Τρίτη 17 Μαΐου. Με τους ίδιους οργανωτικούς όρους που θα γινόταν το προηγούμενο Σάββατο, δηλαδή και με την ίδια διαιτητική πεντάδα.

Αυτή είναι βέβαια η απόφαση της ΕΠΟ, η οποία από μόνη της όμως -όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα- δεν εγγυάται τη διεξαγωγή του τελικού στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Μπορεί οριακά να καλύπτεται το δεκαήμερο της αναβολής του τελικού, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ωστόσο μένει να δούμε αν, κατά τον Σταύρο Κοντονή, έχουν εκλείψει οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση της αναβολής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε γίνει, προτάχθηκαν λόγοι δημόσιας ειρήνης, αλλά είναι γνωστό πως η διαμάχη γύρω από τον τελικό ξεκίνησε με αφορμή την υπαναχώρηση της ΕΠΟ από τη συμφωνία για τους διαιτητές του τελικού.

Υπήρξε και σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ την περασμένη Πέμπτη, πριν την οριστικοποίηση της απόφασης για αναβολή. Προς το παρόν φαίνεται πως για τον υφυπουργό Αθλητισμού το θέμα παραμένει στο επίκεντρο, άρα είναι η πρώτη αρνητική προϋπόθεση για να γίνει ο τελικός την Τρίτη.

Δεύτερον, αν γίνει ο τελικός την Τρίτη, τότε αυτό σημαίνει πως play off δεν μπορούν να γίνουν ούτε την Κυριακή 15 Μαΐου ούτε την Τετάρτη 18 Μαΐου. Γι' αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο δεδομένα. Πρώτον, η θέση της Nova που έχει ξεκαθαρίσει πως δεν δέχεται καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των play off και δεύτερον, η στάση σε αυτή την περίπτωση των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, που είναι δεδομένο πως θα αντιδράσουν.

Για τη Nova από την ΕΠΟ επικαλούνται την προτεραιότητα στις δικές της διοργανώσεις που δίνει ο κανονισμός, αλλά αυτό δεν θα εμπόδιζε τη συνδρομητική πλατφόρμα από το να ενεργοποιήσει τις πολύ υψηλές ρήτρες που προβλέπονται στη συμφωνία με τη Super League. Εδώ μιλάμε για τον χορηγό από τον οποίο ζουν στην πραγματικότητα οι περισσότερες ομάδες της Λίγκας.

Από την Τρίτη υπήρχαν πληροφορίες πως θα μπορούσε ο υφυπουργός Αθλητισμού να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες για να γινόταν ο τελικός την επόμενη εβδομάδα, αν από την ΕΠΟ υπήρχε υποχώρηση και επιστροφή στα συμφωνηθέντα για τη διεξαγωγή του τελικού, όπως είχαν προκύψει από τη συνάντηση του με τον Γκιρτζίκη στις 27 Απριλίου.

Τώρα όμως η ΕΠΟ προχωράει σε μονομερή ενέργεια και μάλιστα με ανακοίνωση επιθετική για τον Σταύρο Κοντονή, ακόμη και αν δεν αναφέρεται ονομαστικά.

Οπότε όχι μόνο είναι πάρα πολύ αμφίβολο αν μπορεί να γίνει ο τελικός στις 17 Μαΐου, αλλά μπορεί από την πρωτοβουλία της ΕΠΟ να τιναχθεί στον αέρα κάθε πιθανότητα εξεύρεσης συναινετικής λύσης για την επόμενη εβδομάδα. Που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολο να βρεθεί αυτή η λύση.


Πηγή: efsyn.gr