Ορίστηκε στις 15 ο τελικός, αλλά... - Ειδήσεις Pancreta

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας δεν έγινε το Σάββατο. Όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το efsyn.gr αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αναβολή ήταν το πιο πιθανό ενδεχόμενο και αυτό τελικά έγινε με υπουργική απόφαση, που έθεσε ζητήματα ασφαλείας.

Την... πάσα για την αναβολή, έδωσε ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, με ακραίους χαρακτηρισμούς, που ξεκίνησε από το απόγευμα της Πέμπτης και εξελίχθηκε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, ήταν γνωστό από νωρίτερα πως ο Σταύρος Κοντονής είχε θέμα με τον ορισμό των μελών της διαιτητικής πεντάδας, εκτός από τον Τάσο Σιδηρόπουλο, αφού η ΕΠΟ υπαναχώρησε από την συμφωνία να είναι μαζί με τον διεθνή διαιτητή, οι βοηθοί και οι επιπρόσθετοι που έχει μαζί του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, που είχε δώσει περιθώριο στην ΕΠΟ να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, είχε αλλάξει η σύνθεση της διαιτητικής πεντάδας, αναβολή λογικά δεν θα υπήρχε.

Το Σάββατο το πρωί, συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και αποφάσισε ο τελικός να γίνει την Κυριακή 15 Μαΐου. Αλλά κάθε άλλο παρά δεδομένο μπορεί να θεωρείται κάτι τέτοιο.

Πρώτα απ' όλα η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πριν να συμπληρωθεί δεκαήμερο από το Σάββατο που ήταν αρχικά να γίνει ο τελικός. Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ρητά πως υπάρχει δεκαήμερη αναβολή του τελική.

Αλλά και να γίνει δεκτό αυτό, υπάρχει ζήτημα με τα play off της Super League. Αυτά ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη και την Κυριακή 15 Μαΐου, είναι ορισμένη να γίνει η δεύτερη αγωνιστική.

Από την ΕΠΟ αρχικά διέρρεαν πως δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν τα play off πριν γίνει ο τελικός. Αλλά τέτοια αναφορά στην απόφαση για τις 15 Μαΐου, δεν υπάρχει.

Είναι δεδομένο πως από την Δευτέρα θα εκδηλωθούν αντιδράσεις των ομάδων που συμμετέχουν στα play off. Αυτά πρέπει να τελειώσουν οπωσδήποτε μέχρι τις 30 Μαΐου βάσει εντολής της UEFA, για να ενσωματωθούν οι διεθνείς στις εθνικές τους ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. =

Αν λοιπόν δεν γίνει στις 15 η δεύτερη αγωνιστική, μετά για να προλάβουν τις ημερομηνίες πρέπει να γίνονται αγώνες κάθε τρίτη μέρα από την τέλεση του προηγούμενου, από τις 18 του μήνα που θα μπορούσε να γίνει η δεύτερη αγωνιστική.

Επιπλέον, στην απόφαση της ΕΠΟ, αναφέρεται πως ο τελικός θα γίνει στις 15 με τους ίδιους όρους, δηλαδή με την ίδια πεντάδα διαιτητών. Κάτι που σημαίνει πως εξακολουθούν να τραβάνε την κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, πως παίρνει τις θέσεις της ΑΕΚ.

Ωστόσο όπως υποστηρίζεται από την πλευρά της ΓΓΑ, ο τελικός δεν θα ήταν στον αέρα, αν η ΕΠΟ δεν είχε αθετήσει την συμφωνία. Και λένε πιο συγκεκριμένα, πως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε προτείνει και είχε συμφωνηθεί η παρουσία του Σιδηρόπουλου, με τους βοηθούς και τους επιπρόσθετους που τον συνοδεύουν στα ευρωπαϊκά ματς. Και αυτή η πρόταση είχε γίνει η αιτία άλλωστε, να μην επιμείνει ο Κοντονής για ξένο διαιτητή.

Με λίγα λόγια από αύριο Δευτέρα αναμένεται νέος κύκλος αντιπαραθέσεων, που καθιστά όπως είπαμε και στην αρχή εξαιρετικά αμφίβολη την διεξαγωγή του τελικού στις 15 Μαΐου.

Να σημειωθεί μάλιστα πως πέρα από το τι θα κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, με την πρώτη της ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης, η ΑΕΚ είχε στην ουσία ξεκαθαρίσει πως με την συγκεκριμένη διαιτητική πεντάδα, δεν πρόκειται να κατέβει για να παίξει στον τελικό.


Πηγή: efsyn.gr