ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Νίκησε το ποδόσφαιρο… - Ειδήσεις Pancreta

Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι στην Opap Arena ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τους πράσινους στο 96’, ενώ στην εκπνοή του αγώνα έχασαν μοναδική ευκαιρία να κατακτήσουν τη νίκη. Το Τριφύλλι παρέμεινε στην κορυφή, έχοντας πλέον συγκάτοικο, τον ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της ΣΛ1 στο ξεκίνημα του δεν είχε μεγάλη ένταση και όλα άλλαξαν στο πρώτο γκολ που πέτυχε η Ενωση. Στο 24’o Σιμάνσκι έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός προχώρησε και «εκτέλεσε» τον Λοντίγκιν που δεν μπορούσε να αντιδράσει (1-0).

Στην συνέχεια οι πράσινοι έβγαλαν αντίδραση και άρχισαν να «χτίζουν» επιθέσεις για να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 27’ ο Μαντσίνι σούταρε και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτυών, ενώ στο 31’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Μπερνάρντ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγε αριστερά αφού ο Σιντιμπέ δεν κατάφερε να την απομακρύνει, ο Χουάνκαρ σέντραρε και ο Γεντβάι με κεφαλιά έκανε το 1-1!

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και στο 41’ ο Βέρμπιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση, μετά από σέντρα του Μαντσίνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε και πάλι στο 58’, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης είχε κάνει φάουλ ο Σιμάνσκι στον Μπερνάρ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ολική ανατροπή στο 66’. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ προς το δεύτερο δοκάρι, ο Κώτσιρας πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Αράο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Στην συνέχεια η ΑΕΚ απείλησε με τον Λιβάι Γκαρσία (74’ και 77’), ο οποίος στο 92’ σούταρε με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Ζέκα. Ο φορ της Ενωσης στο 96’ ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 98’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε σουτ του Μάνταλου και στην συνέχεια ο Βαγιαννίδης σταμάτησε τον Αραούχο.

Ο Αλ Χακίμ Μοχαμέντ (Σουηδία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκατσίνοβιτς, Κάλενς, Σιμάνσκι, Μαντσίνι, Ιωαννίδη.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (79’ Γιόνσον), Πινέδα (62’ Μάνταλος), Άμραμπατ (79’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (62’ Αραούχο), Τσούμπερ (79’ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Μαντσίνι (74’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (74’ Λημνιός), Ιωαννίδης (85’ Σπόραρ).

**Στην Τρίπολη ο Αστέρας με γκολ του Μιριτέλο στο 90’ επικράτησε 1-0 του Βόλου και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.


Πηγή: documentonews.gr