Το έπος της «βασίλισσας» Λέστερ - Ειδήσεις Pancreta

Νέα ποδοσφαιρική «βασίλισσα» αναδείχθηκε η Λέστερ για πρώτη φορά στα 132 χρόνια της ιστορία της, δίνοντας έτσι σάρκα και οστά στο φετινό παραμύθι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με «πρίγκιπα» τον Κλαούντιο Ρανιέρι.

Μέχρι πριν δύο χρόνια αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του απόλυτου αουτσάιντερ της Premier League αγωνίζονταν στη β' κατηγορία, αλλά τελικά η Λέστερ κατάφερε το ακατόρθωτο και κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της.

Οι «αλεπούδες» δεν έπαιζαν χθες, αλλά μετά την ισοπαλία με 2-2 ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ κατέκτησαν αυτόματα τον πρώτο τίτλο στην πορεία του συλλόγου και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Η Τσέλσι χθες, Δευτέρα, έκοψε βαθμούς από την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Τα «σπιρούνια» προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 2-0, αλλά οι «μπλε» με γκολ των Γκάρι Κέιχιλ (58’) και Εντέν Αζάρ (83’) ισοφάρισαν σε 2-2.

Η Λέστερ την Κυριακή του Πάσχα είχε αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από την Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ συμπληρώνοντας έτσι 77 βαθμούς στις 36 αγωνιστικές και αφήνοντας με ανυπέρβλητη διαφορά την Τότεναμ δεύτερη με 70.

Αν κοιτάξουμε προς τα πίσω τη σεζόν και αφαιρέσουμε την αρχική έκπληξη που προκάλεσε το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Λέστερ, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε μια αγωνιστική περίοδο 9 μηνών εκείνη βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης στους 5. 

Η μεγάλη φιέστα της Λέστερ θα γίνει το Σάββατο στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της εναντίον της Έβερτον. Κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει πια την ανωτερότητά της.

Λέστερ Απο το ματς Μ. Γιουνάιτεντ - Λέστερ (1-1) | AP Photo/Jon Super

Πανηγυρισμοί για το όνειρο

«Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, αλλά είμαστε εδώ. Πρωταθλητές της Premier League και δικαίως» είπε ο αρχηγός της Λέστερ, Γουές Μόργκαν για να προσθέσει ότι με τους συμπαίκτες του είναι σαν αδέλφια. «Τι παιχνίδι! Με κάνει να νιώθω σαν άγγελο» έγραψε στο Twitter ο αμυντικός Ρόμπερτ Χουτ.

Στο σπίτι του πρώτου «κανονιού» της ομάδας, Τζέιμι Βάρντι, είχαν συγκεντρωθεί οι περισσότεροι παίκτες χθες, προκειμένου να παρακολουθήσουν το ματς Τσέλσι – Τότεναμ.

Ανάμεσα στις «αλεπούδες» που πανηγυρίζουν βρίσκονται οι Μόργκαν, Ντρινκγουότερ, Ινλέρ. Ο Γερμανός μπακ Φουχς ανέβασε στο Twitter το βίντεο με τη στιγμή που ο διαιτητής σφύριξε την λήξη.

Έτσι το σηκώνει ο Ρανιέρι

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μέσα σε 18 μήνες έφτασε από το ναδίρ, και την αποτυχία του με την Εθνική Ελλάδας, στο ζενίθ, κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο 64χρονος προπονητής είχε απολυθεί από την Εθνική μας και αντικατέστησε τον Νάιτζελ Πίρσον, ο οποίος αποπέμφθηκε πέρυσι εξαιτίας κόντρας με τη διοίκηση. Ο Ρανιέρι αποδείχθηκε ότι έχει καταφέρει να παίρνει από τον κάθε παίκτη το 101% των δυνατοτήτων του.

Υπάρχουν πολλοί ρολίστες στην ενδεκάδα που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, υπάρχουν και οι αστέρες. Που μέχρι πρότινος δεν τους ήξερε κανείς. Πρώτος πρώτος ο Βάρντι. Ενας επιθετικός της σειράς, ο οποίος ώς τα 23 του έπαιζε ερασιτεχνικά και ώς τα 26 σε ομάδες Γ’, Δ’ κατηγορίας. Ακόμη και τα προηγούμενα χρόνια του στη Λέστερ δεν ήταν τόσο αποδοτικός. Φέτος έγινε ο απροσδόκητος ήρωας. 

Από κοντά και το νέο μεγάλο «πουλέν», ο Ριάντ Μαχρέζ. Αλγερινός, γεννημένος στη Γαλλία, έπαιζε στη Χάβρη στη δεύτερη κατηγορία και αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 έναντι 500.000 ευρώ. 

Για τους δύο παραπάνω παίκτες ο Ρανιέρι είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν πωλούνται τον Ιανουάριο. Δεν τους βάζουμε καμία προτεινόμενη τιμή, γιατί καμία ομάδα δεν έχει τα χρήματα για να δώσει όσα αξίζουν».

Κλαούντιο Ρανιέρι O Κλαούντιο Ρανιέρι | AP Photo/Jon Super

Συγχαρητήρια μηνύματα

Εκτός από εν ενεργεία ή μη παίκτες, προπονητές, φιλάθλους και ο Ντέιβιντ Κάμερον έσπευσε χθες βράδυ να συγχαρεί τη Λέστερ. «Πολλά συγχαρητήρια στη Λέστερ. Ήταν εξαιρετική και δίκαια κατέκτησε την Premier League», ανέφερε σε μήνυμά του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και καθοδηγήθηκε από έναν Ιταλό», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ο Μιγκέλ Βίτορ του ΠΑΟΚ συνεχάρη τη «βασίλισσα» μέσω Instagram γράφοντας: «Σήμερα η Λέστερ έγραψε ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γι' αυτή την ομάδα και αυτό το κλαμπ. Το αξίζατε. Συγχαρητήρια. Ήταν τιμή μου».

Τέλος, ο Ιταλός αμυντικός, Μπρούνο Τσιρίλο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα η Λέστερ, όπως και η Ελλάδα το 2004. Δύο απίστευτες ιστορίες. Γι' αυτό το ποδόσφαιρο είναι τόσο όμορφο άθλημα. Μπράβο κύριε Ρανιέρι». 


Πηγή: efsyn.gr