Ολυμπιακός: Φλύαρος, άστοχος και αφελής - Ειδήσεις Pancreta

Υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα με 3-2 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα του στο Γιουρόπα Λιγκ

ο Ολυμπιακός σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες απέναντι στη Φράιμπουργκ, πλήρωσε πανάκριβα τα δικά του αμυντικά λάθη και υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα με 3-2 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα του στο Γιουρόπα Λιγκ. Όπως και πέρυσι, η αχίλλειος πτέρνα των «ερυθρολεύκων» ήταν η αμυντική λειτουργία τους, με απολογισμό άλλη μία εντός έδρας ήττα με πολύ βαρύ σκορ, όπως συνέβη πέρυσι στο 0-4 με τη Μακάμπι Χάιφα ή στο 0-3 από τη Φράιμπουργκ και την Καραμπάκ. Ήταν μια κακή αρχή σε ένα δύσκολο όμιλο, που ψαλιδίζει με το «καλησπέρα» τις ελπίδες τους για μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Τα δύο γκολ του δαιμόνιου Ελ Κααμπί δεν αποδείχθηκαν αρκετά για τον Ολυμπιακό που ήταν πάντα στο κυνήγι του σκορ και αγχώθηκε. Το φτηνό λάθος του Φρέιρε (απρόσεκτο γύρισμα της μπάλας στον Πασχaλάκη) έδωσε την ευκαιρία στον Σάλαι να κάνει το 1-0 για τους Γερμανούς μόλις στο 9’, με την πρώτη προσπάθεια απάντησης να σταματά στο δοκάρι, μετά από απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη στο 26’. Ο Ελ Κααμπί ισοφάρισε στο 40’ με τον 5ο του γκολ σε 9 παιχνίδια, αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος σπατάλησε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, σε διπλή φάση που χάθηκε πρώτα από τον Μασούρα. Ως συνήθως, το νόμισμα γύρισε από την άλλη πλευρά, με τους Γερμανούς να παίρνουν προβάδισμα στο 45’+5 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρίφο, μετά από πάτημα του Ρέτσου  στον Ντόαν.

Ο ρυθμός έμεινε χαμηλός στο μεγαλύτερο κομμάτι του β’ μέρους, όπου οι καλές στιγμές των δύο ομάδων ήταν ελάχιστες. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Ελ Κααμπί στο 75’ μετά από ασίστ του Φορτούνη, αλλά αντί να εκμεταλλευτεί το «μομέντουμ» και να πιέσει για το νικητήριο γκολ, γύρισε πίσω και το πλήρωσε με ένα τρίτο γκολ της Φράιμπουργκ με σκόρερ τον Φίλιπ στο 86’, γκολ που έμεινε χωρίς απάντηση μέχρι το τέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα (77′ Κίνι), Φρέιρε, Ρέτσος και Ροντινέι, Εσε (24′ λ.τρ. Ιμπόρα), Μαντί Καμαρά, Μασούρας (61′ Γιόβετιτς), Μπιελ (46′ Ποντένσε) και Φορτούνης (77′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπολού, Σμιντ (55′ Σιλντίλια), Λάινχαρτ, Γκίντερ, Κίμπλερ, Χέφλερ, Εγκεστάιν, Γκρίφο (75′ Νόα), Ντόαν (90+ Αντάμου), Σάλαι (75′ Φιλίπ), Χέλερ (90+ Κέιτελ).


Πηγή: kathimerini.gr