1ος ανάμεσα στους καλύτερους σκακιστές του κόσμου ο Χανιώτης Νικόλας Θεοδώρου - Ειδήσεις Pancreta

Μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές σκακιστικές επιτυχίες σημειώθηκε για άλλη μια φορά από τον αθλητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ GM Νικόλα Θεοδώρου, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο Sant Luis της Αμερικής διεξήχθη ένα πανίσχυρο κλειστό τουρνουά με τη συμμετοχή δέκα σκακιστών που είχαν όλοι τον τίτλο του Grand Maitr.

Ο Νικόλας Θεοδώρου με ΕΛΟ 2586 ήταν μόλις το Νο 10 των αγώνων! Βέβαια για όσους γνωρίζουν τον Χανιώτη σκακιστή καταλαβαίνουν ότι αυτό όχι μόνο δεν επηρεάζει την απόδοσή του αλλά αποτελεί και πρόκληση για την υπέρβαση. Μία υπέρβαση που έχει πετύχει και στο παρελθόν, καθώς την προηγούμενη χρονιά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα που διεξήχθη στην Ινδία.

 

Ο Θεοδώρου με την απόδοσή του κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να κατακτήσει την 1η θέση σημειώνοντας μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές επιτυχίες στο χώρο του σκακιού.

Με την επιτυχία του αυτή ο πρωταθλητής της ΣΑΧ κατέκτησε το έπαθλο του πρώτου νικητή που ήταν 6.000 δολάρια, πέτυχε όμως να αυξήσει και το ΕΛΟ του σε 2604 και γίνεται μόλις ο 4ος σκακιστής στην ιστορία του Ελληνικού σκακιού που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα του 2.600.

Πηγή: neakriti.gr


Πηγή: mama365.gr