Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες - Ειδήσεις Pancreta

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει εμπράκτως τους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που ξεκινούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου  στο Karteros Beach Sports Center. Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν στους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου και θα συμμετάσχουν αθλητές από 26 χώρες.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμος Ηρακλείου παρέθεσε δείπνο στους επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και σε επίσημους που έρθει στην Κρήτη για την διοργάνωση.

Στο πλαίσιο του δείπνου ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβας καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού τους παρευρισκομένους.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να σας φιλοξενούμε στον τόπο μας,  ένα τόπο με μακραίωνη ιστορία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και δυναμικό παρόν.  Είμαι βέβαιος ότι κατά την διαμονή σας εδώ, θα σας δοθεί η δυνατότητα να διαπιστώσετε όλα τα παραπάνω.

Το Ηράκλειο αναπτύσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς,  και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται και έχει ανακηρυχθεί σε σχετικές έρευνες: ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της ανάπτυξης είναι ο αθλητικός τουρισμός,  στον οποίο επενδύουμε σταθερά, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, ελληνικές και διεθνείς ομοσπονδίες. Προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση έχουμε φιλοξενήσει, πάντα με επιτυχία, πολλές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις αλλά και πολλούς αθλητές και ομάδες που επιλέγουν το Ηράκλειο και την προετοιμασία τους.

Οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες αποτελούν αναμφίβολα ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε την ποιότητα της κρητικής φιλοξενίας αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας,  στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Θέλω να ευχαριστήσω την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων που επέλεξε την Κρήτη για την διεξαγωγή της διοργάνωσης, τον  Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για την δική του συμβολή στο να διεξαχθούν εδώ οι αγώνες, την Οργανωτική Επιτροπή, την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, τους τουριστικούς φορείς, τους  εθελοντές και όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται ώστε οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες να αποτελέσουν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους».

Δυστυχώς, οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας που δοκιμάζεται σκληρά από πρωτόγνωρης εκτάσεως θεομηνίες. Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειες όσων έχουν χάσει τη ζωή τους στις οποίες εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας και σε εκείνους που ακόμα και σήμερα δοκιμάζονται σκληρά, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες,

Ένα γεγονός που βαραίνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα είναι η δολοφονία του συντοπίτη μας, του Αντώνη του οποίου την οικογένεια επίσης συλλυπούμαστε θερμώς».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Davide Tizzano ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί  και την χορωδία "Ιωνιά Αηδών"  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Λένας Χατζηγεωργίου  η οποία πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους Αγώνες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης https://heraklion23.gr.


Πηγή: pancreta.gr