Χανιά: Ξεκίνησε το σκακιστικό τουρνουά Κυδωνία 2023 - Ειδήσεις Pancreta

Το τουρνουά σκάκι Κυδωνία 2023 ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Πρόκειται για ένα ανοιχτό τουρνουά που διοργανώνουν τα σωματεία Κύδων / ΟΦΣΧ και ο Δήμος Χανίων με συνδιοργανώτρια την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Συμμετέχουν 52 σκακιστές και σκακίστριες κάθε ηλικίας και δυναμικότητας, από διάφορα σωματεία της Κρήτης αλλά και με συμμετοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, προσφορά του Δήμου Χανίων. Υπήρχε κέρασμα από την αρτοποιία «Περράκης» από τον Φουρνέ, ενώ ένας από τους σκακιστές του Κύδωνα είχε γενέθλια και αφού κέρασε αγωνίστηκε στην σκακιέρα.

Τα περισσότερα αποτελέσματα του α΄ γύρου υπήρξαν φυσιολογικά, αφού οι ισχυροί σκακιστές υπερίσχυσαν των αντιπάλων τους. Έτσι με νίκες ξεκίνησαν οι Μυλωνάκης, Μαρινάκης, Μαυρίδης, Κώτσογλου, Χατζηπαναγιώτου, Μπενάκης, Καλλιγέρης, Σπανουδάκης, Θεοδωρογλάκης, Νικολοζάκη, Ρίζος, Αλειφέρη, Χατζηδάκης, Γιαννουλάκη, Αγγελέτου, Ξενάκης, Ψαριανού, Κονταδάκης, Χριστοδουλάκης, Βακάλη, Κισσαμιτάκης, Σταυρουλάκης, Λουκάκης και Ξέρας.

Την Τρίτη 5/9 υπάρχει διπλός γύρος και οι μάχες θα ενταθούν.


Πηγή: pancreta.gr