Πέταξε έξω την «Μπάρτσα» από το Champions League - Ειδήσεις Pancreta

Μία ψυχωμένη Ατλέτικο Μαδρίτης που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, απέκλεισε την Μπαρτσελόνα από τα ημιτελικά του Champions League, νικώντας την με σκορ 2-0. Στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων είχε επικρατήσει η «Μπάρτσα» με 2-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πετύχουν από το πρώτο ημίχρονο το γκολ που ισοδυναμούσε με πρόκριση στην επόμενη φάση: ήταν το 36ο λεπτό όταν ο Γκριεζμάν, με δυνατή κεφαλιά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν, γράφοντας το 1-0. Μέχρι τη λήξη του πρώτο ημιχρόνου, η Ατλέτικο έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που έδειχνε φανερά εκτός ρυθμού.

Στην επανάληψη, τα δεδομένα άρχισαν σιγά-σιγά να αλλάζουν. Μετά το 60ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Όμπλακ. Στο διάστημα αυτό, η Μπαρτσελόνα έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ατλέτικο, η οποία αναζήτησε ένα δεύτερο γκολ σε σποραδικές αντεπιθέσεις. Και το κατάφερε λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, όταν κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ (και πάλι) ο Γκριεζμάν στο 88ο λεπτό.

Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, η Μπαρτσελόνα βγήκε όλη στην επίθεση, με την καλύτερη στιγμή της να είναι στις καθυστερήσεις όταν ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι (χέρι εντός περιοχής). Ωστόσο, ο διαιτητής αρκέστηκε να σφυρίξει φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, με τους φιλοξενουμένους να διαμαρτύρονται αλλά να μην μπορούν να τον μεταπείσουν.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουανφράν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Φερνάντες (92' Σάβιτς), Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (74' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (64' Σέρχι Ρομπέρτο), Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64' Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Από την πλευρά της, η Μπάγερν Μονάχου, αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή, κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης στην Πορτογαλία κόντρα στην Μπενφίκα - και έτσι θα βρεθεί κι αυτή στους «4» της διοργάνωσης. 

Οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στην ημιτελική φάση είναι η αγγλική Μάντσεστερ Σίτι, η ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης, η γερμανική Μπάγερν Μονάχου και η ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης.

Συνοπτικά, όλα τα αποτελέσματα των προημιτελικών αγώνων για το Champions League (σε παρένθεση, το σκορ του πρώτου αγώνα):

  • Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)... 1-0   (2-2)
  • Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)... 3-0   (0-2)
  • Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)... 2-2   (0-1)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)... 2-0   (1-2)

Πηγή: efsyn.gr