Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πήραν το ντέρμπι οι “πράσινοι” και ανέβηκαν στην κορυφή - Ειδήσεις Pancreta

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την κυριαρχία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μην μπαίνει ουσιαστικά ποτέ στο ματς.

Σκόρερ των «πράσινων» ο Αντράζ Σπόραρ στο 28’ και με αυτογκόλ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 36’.

Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στους 69 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να μένει στους 63 και την 3η θέση.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με 4-3-3, με τον Μπρινιόλι στο τέρμα, Σάντσες, Σένκεφελεντ, Σάρλια, Χουάνκαρ στην άμυνα, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν στο κέντρο, Παλάσιος, Σπόραρ, Μπερνάρ επιθετική τριπλέτα.

Από την άλλη, ο Ζοζέ Ανιγκό παρέταξε με 4-2-3-1 τον Ολυμπιακό με Πασχαλάκη στο τέρμα, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά στον άξονα, Μασούρας, Χάμες Ροντρίγκες, Φορτούνης μεσοεπιθετικά και Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Η πρώτη τελική ήταν για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 6’ ο Χουάνκαρ γύρισε για τον Παλάσιος που έδωσε στον Μπερνάρ, αυτός σούταρε στην κίνηση από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 9’ ο Μπα έκανε λάθος, έστρωσε στον Σπόραρ που σούταρε, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε στο 15’ τον Σάρλια να αποχωρεί τραυματίας και πέρασε στο ματς τον Μάγκνουσον.

Στο 16’ ο Σάντσες σέντραρε, ο Παλάσιος έπιασε κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική στο 18’ όταν ο Φορτούνης άφησε στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός με τη σειρά του στον ΕΛ Αραμπί και εκείνος στον Χάμες που σούταρε, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει.

Και στο 28’ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε. Ο Σπόραρ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Παπασταθόπουλος έκανε τραγικό λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Σλοβένος, βγήκε φάτσα με τον Πασχαλάκη και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 34’ ο Σάντσες έκανε κούρσα, τέλειωσε μόνος του τη φάση με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει. Και ένα λεπτό μετά ο Σπόραρ βρήκε χώρο, σούταρε, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Και στο 36’ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο δεύτερο γκολ του. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουρμπέλης σηκώθηκε για κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ελ Αραμπί και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-0.

Στο 40’ η μπάλα έφτασε στον Ροντινέι, έσπασε στον Χουάνγκ, αυτός έκανε σουτ στην κίνηση, με τον Σένκεφελντ να παρεμβάλλεται και να αποσοβεί. Εκεί, ο Φορτούνης σέντραρε για τον Ελ Αραμπί που έπιασε κεφαλιά και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Ο Ζοζέ Ανιγκό προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού περνώντας τους Μπακαμπού και Μπιέλ.

Στο 64’ Μπιέλ και Ροντινέι συνεργάστηκαν, π δεύτερος έκανε το γύρισμα αλλά κανένας δεν ήταν εκεί.

Στο 77’ ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε, ο Φορτούνης έπιασε κακή κεφαλιά που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Στο 82’ ο Ιωαννίδης σούταρε, αλλά κόντραρε στον Παπασταθόπουλο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελεντ, Σάρλια (15’ λ.τρ. Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (70’ Μαντσίνι), Τσέριν (84’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (70’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (84’ Κλεϊνχέισλερ)

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Χάμες Ροντρίγκες (46’ Μπιέλ), Φορτούνης (81’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (46’ Μπακαμπού)


Πηγή: kingsport.gr