Μάχη για τρεις - Ειδήσεις Pancreta
Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ήταν οι κερδισμένοι της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ πλέον να μένει εκτός κάδρου
 

Ετσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, η 3η αγωνιστική των πλέι οφ έμοιαζε να είναι μια από τις πιο κρίσιμες στην πορεία των διεκδικητών του τίτλου προς την τελική επικράτηση, κάτι που τελικά αποδείχτηκε και στην πράξη, καθώς οι τέσσερις διεκδικητές έγιναν τρεις. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ κατάφεραν να παραμείνουν μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας, επικρατώντας εκτός του Αρη και του Βόλου αντίστοιχα και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 1-0, ενώ από κοντά τους ακολουθεί πλέον μόνο ο Ολυμπιακός που στο μεγάλο ντέρμπι νίκησε με ανατροπή 3-1 τον ΠΑΟΚ, που έχασε έδαφος στη μάχη όχι μόνο του τίτλου, αλλά και της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρκούσε η φανέλα

Πολύ σκληρός για να πεθάνει και να πετάξει λευκή πετσέτα στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου αποδεικνύεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και προέρχονταν από το σοκ του 2-2 με τον Αρη, την παραίτηση του Μίτσελ, αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκαν στο ημίχρονο να χάνουν με 1-0 από τον ΠΑΟΚ, έφεραν τα πάνω – κάτω, έφτασαν στο 3-1 απέναντι στον Δικέφαλο και παρέμειναν τρεις βαθμούς πίσω από τις δύο ομάδες της κορυφής. Μάλιστα με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει εκτός τροχιάς τον αντίπαλό του καθώς πλέον ο ΠΑΟΚ, απέχει εννέα πόντους από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που οδηγούν την κούρσα και έξι από τους «ερυθρόλευκους», μετρώντας δύο σερί ήττες στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει πολλές νίκες φέτος σε ντέρμπι με το Big4, αλλά οι δύο που έχει πετύχει είναι εμφατικές, καθώς μετά το 3-1 στην «Αγιά Σοφιά» επί της ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ήρθε και αυτό το 3-1 επί του ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο μέρος, η ενδεκάδα που «κατέβασε» ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού, Ζοζέ Ανιγκό στο ντεμπούτο του στον πάγκο, έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά παράλληλα άφηνε πολλά κενά πίσω. Ετσι και παρά την πίεση που άσκησαν στα πρώτα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τον Μπακαμπού, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Μπράτον Τόμας στο 22ο λεπτό «παγώνοντας» το «Καραϊσκάκη».

Η συνέχεια όμως ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό, που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Ο Μπακαμπού με εκπληκτικό γκολ, έφερε το ματς στα ίσα στο 59ο λεπτό, ο Μασούρας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 2-1 στο 78ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Κουλιεράκη που στην προσπάθειά του να διώξει του έστρωσε την μπάλα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Ελ Αραμπί από το σημείο του πέναλτι στο 87ο λεπτό.

Η νίκη αυτή ήρθε στο πιο καθαριστικό σημείο για τον Ολυμπιακό, καθώς την Κυριακή πηγαίνει στην Λεωφόρο, ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Βόλο στην Τούμπα.

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτης (57′ λ.τρ. Παπέ Σισέ), Ροντινέι, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνης (77′ Βρουσάι), Βαλμπουενά (60′ Χάμες), Μπιέλ (77′ Μασούρας) και Μπακαμπού (77′ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντούγκλας Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (82′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68′ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (68′ Νάρεϊ) και Μπράντον Τόμας (69′ Ολιβέιρα).

Η απάντηση του Σπόραρ

Για τον Παναθηναϊκό το ματς με τον Αρη στο «Βικελίδης» έμοιαζε με τελικό, καθώς είχε ξεκινήσει με δύο «λευκές» ισοπαλίες με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» και τον Βόλο στην Λεωφόρο την προηγούμενη Κυριακή. Ετσι η νίκη ήταν μονόδρομος, από την στιγμή μάλιστα που όταν μπήκε να παίξει με τους «κίτρινους» γνώριζε ήδη ότι η Ενωση έφευγε νικήτρια από το «Πανθεσσαλικό». Απέναντί του είχε μια ομάδα που πριν από λίγα 24ώρα είχε γυρίσει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Καραϊσκάκη» όπου αν και έχανε με 2-0 από τον Ολυμπιακό κατάφερε να φύγει με το 2-2 και παράλληλα έπαιζε για τη δική της επιβίωση, καθώς κυνηγά την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για να σώσει μια χρονιά στην οποία οι στόχοι που είχε θέσει χάθηκαν από νωρίς.

Ο Αρης ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο δυνατά και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρει να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία του αγώνα, έβγαλαν τον χαρακτήρα που οφείλει να έχει μια ομάδα που κυνηγά το πρωτάθλημα και έφτασαν στο πολύτιμο για αυτούς γκολ με τον Σπόραρ στο 70ο λεπτό με το οποίο πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στα πλέι οφ.

Για τον Σλοβένο το τέρμα αυτό ισοδυναμεί με εξιλέωση. Το πέναλτι που είχε χάσει πριν από μερικές μέρες στον αγώνα με τον Βόλο, έδειχνε ότι τον καταδίωκε σαν ερινύα και σε αυτή την αναμέτρηση, καθώς στο 63ο λεπτό δεν μπόρεσε να νικήσει από ευνοϊκή θέση τον Σιαμπάνη με τον εφιάλτη ενός ακόμα χαμένου τρίποντου εξαιτίας του να επιστρέφει στο μυαλό του. Όμως τελικά ο Σλοβένος κατάφερε να βρει δίχτυα, έστω και με μια… περίεργη κεφαλιά, με το γκολ αυτό να είναι ίσως το πιο σημαντικό και το πιο κρίσιμο από τα προηγούμενα οκτώ που είχε σημειώσει μέχρι στιγμής. Παράλληλα έδωσε και τη δική του απάντηση σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν έχει προσφέρει με βάση και την αξία του και το συμβόλαιό του, το οποίο μαζί με του Μπερνάρ είναι από τα πιο υψηλά στα «πράσινα» αποδυτήρια.

Αρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86′ Πίρσμαν), Ετέμπο (79′ Γκρέι), Νταρίντα, Πάλμα (70′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (46′ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70′ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν (90’+2′ Μάγκνουσον), Παλάσιος (70′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (59′ Σπόραρ), Κλεϊνχέισλερ (59′ Μαντσίνι).

Αρκούσε ένα γκολ

Το γκολ και ο πανηγυρισμός με τη γνωστή κωλοτούμπα του Ορμπελίν Πινέδα, ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο στο «Πανθεσσαλικό». Η ΑΕΚ εξαργύρωσε την πολύ μεγάλη νίκη της Κυριακής στην Τούμπα με ένα εύκολο πέρασμα από τον Βόλο, όπου επικράτησε με 1-0 της τοπικής ομάδας και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με τον Παναθηναϊκό και πλέον περιμένει την Κυριακή στο «σπίτι» της τον Αρη με στόχο την Τρίτη σερί νίκη της στο δρόμο για τον τίτλο.

Από την άλλη, ο Βόλος έμεινε στην τελευταία θέση της εξάδας και έναν βαθμό πίσω από τον Αρη στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε μόλις στο 9ο λεπτό όταν ο Ελίασον έβαλε την κόντρα, ο Σέρχιο Αραούχο με το κεφάλι έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία που έστρωσε για το γκολ του Πινέδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 69′, με τον Λιβάι να κλέβει από το λάθος του Αντόνιο Λούνα, να περνάει και τον Κλέιμαν, αλλά να αστοχεί με το δεξί από πλάγια θέση.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (89′ Μεταξάς), Κάτσε (80′ Καρτάλης), Γκάχι, Τάχατος (46′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88′ Μεθκίδα), Οζέγκοβιτς (42′ Πιρές).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Πινέδα (74′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (84′ Γαλανόπουλος), Λιβάι (75′ Τσούμπερ), Αραούχο (84′ Φερνάντες), Ελίασον (90’+3′ Σιμάνσκι).

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 66, ΑΕΚ 66, Ολυμπιακός 63, ΠΑΟΚ 57, Αρης 41, Βόλος 40.

Επόμενη αγωνιστική (9/4): ΑΕΚ – Αρης, ΠΑΟΚ – Βόλος, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.


Πηγή: kathimerini.gr