«Φωτιά» στη Super League: Η ΑΕΚ έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού - Ειδήσεις Pancreta

Μεγάλη νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι πήρε στην OPAP Arena η Ένωση, νικώντας με 1-0 τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και πλησιάζοντας στους τέσσερις βαθμούς από την πρώτη θέση.  Αυτή είναι η πρώτη ήττα για τον Παναθηναϊκό, ενώ, πλέον, το πρωτάθλημα παίρνει «φωτιά» μετά και από τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Χρυσός σκόρερ για την ΑΕΚ ο Πινέδα στο 68΄, ενώ το φινάλε του παιχνιδιού ήταν θρίλερ, με τον Παναθηναϊκό να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις και τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι στην αμέσως επόμενη φάση.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 42 βαθμούς με την ΑΕΚ να έχει, πλέον, 38 και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να ακολουθούν με 35 βαθμούς.

Η εικόνα του ματς

Ένταση, δύναμη και λίγες ευκαιρίες ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι με τις δύο ομάδες να κινούνται προσεκτικά στο γήπεδο και στο πρώτο ημίχρονο να μη δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη, όμως, ο ρυθμός άλλαξε και το ματς άρχισε να αποκτά ρυθμό. Στο 66΄, όμως σημειώθηκε μια κομβική φάση, καθώς μια κροτίδα έσκασε δίπλα στον Μπρινιόλι, τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά. Με την επανέναρξη ήρθε η ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Αραούχο να δίνει ασίστ στον Πινέδα και εκείνος με μια έμπνευση της στιγμής έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Ευθύνη φέρει και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Το τριφύλλι, πάντως, προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε πολύ κοντά σε ισοφάριση με τον Ιωαννίδη, ο οποίος σημάδεψε, όμως, το δοκάρι. Αμέσως μετά η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει την εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία. 

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινεδα (90΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (81΄ Τσούμπερ), Γκαρσία, Αραούχο (90+12΄ Μήτογλου)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Κώτσιρας (89΄ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (70΄ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ (89΄ Τσοκάι), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (56΄ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ


Πηγή: efsyn.gr