Ο ΠΑΣ... χάλασε τα σχέδια της ΑΕΚ - Ειδήσεις Pancreta

Πριν από τη διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής τα πάντα έμοιαζαν ιδανικά για την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε προλάβει να καταγράψει σημαντικές απώλειες που είχαν φέρει τη διαφορά των δύο ομάδων στους τέσσερις βαθμούς, καθώς την ίδια ώρα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειχνε να ρολάρει και να παίρνει άνετες νίκες. Απαντες στο στρατόπεδο της Ενωσης ήλπιζαν και σε νέα γκέλα των «πρασίνων» στη Λιβαδειά ή στη χειρότερη περίπτωση να οδηγηθούν στο μεταξύ τους ντέρμπι στην «Αγια-Σοφιά» με το -4 να τους χωρίζει.

Τελικά, συνέβη το χειρότερο δυνατό σενάριο, αφού η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε από τη Λιβαδειά και η Ενωση ηττήθηκε στα Πηγάδια, δίνοντας και μεταφορική διάσταση στο ομιχλώδες τοπίο που επικρατούσε στην πόλη της Ηπείρου. Οπως είχε κάνει και δύο αγωνιστικές πριν, η ομάδα του Θανάση Στάικου, μετά τον Ολυμπιακό (από το 0-2 πήγε το ματς στο 2-2), κατάφερε να σοκάρει την ΑΕΚ. Την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της έπειτα από σχεδόν έναν γύρο (η προηγούμενη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ματς του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο) και την αναγκάζει να πάει στο ντέρμπι κορυφή με τη διαφορά στο -7 πλέον.

Τι έφταιξε για την ήττα της ΑΕΚ; Βασικά η κακή ανασταλτική λειτουργία της και απόδειξη είναι ότι δέχθηκε δύο γκολ, ενώ μέχρι χθες είχε κρατήσει απαραβίαστη την εστία της από τις 6 Νοεμβρίου όταν είχε παίξει στην Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τεράστια κενά στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ που με τον Σιντιμπέ ήταν παραγωγική στην επίθεση, αλλά κάκιστη στην άμυνα. Κάπως έτσι ο Ριένστρα εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Πήλιου στο 9΄, ενώ στο 32΄ ο Μπάλαν νίκησε στην αερομαχία τον Βίντα και έκανε το 2-0. Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά για την ομάδα του Αλμέιδα αν έκανε γκολ κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος, το οποίο έκλεισε με ποσοστό κατοχής μπάλας πάνω από 70%.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Ενωση να μπαίνει με διάθεση ανατροπής, καθώς στο 48΄ ο Φερνάντες είχε δοκάρι και στο 51΄ ο Αραούχο σημάδεψε σωστά για το 2-1, όμως, παρότι ήρθαν από τον πάγκο οι Τσούμπερ και Φαν Βέερτ, η ανατροπή (έστω και μισή για το Χ) δεν ήρθε ποτέ.


ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (68΄ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89΄ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79΄ Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65΄ Φαν Βέερτ), Πινέδα (73΄ Τσούμπερ), Αμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

Σκόρερ: 9΄ Ριένστρα, 32΄ Μπάλαν - 51΄ Αραούχο.
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).
Κίτρινη: 77΄ Παμλίδης, 90΄+1΄ Εραμούσπε, 90΄+4΄ Τσιντώτας - 90΄+1΄ Αμραμπατ.
Κόκκινη: -


Πηγή: efsyn.gr