Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το σχολικό αθλητισμό - Χιλιάδες μπάλες στα σχολεία όλης της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Χιλιάδες μπάλες στα σχολεία όλης της Κρήτης από την Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει το σχολικό αθλητισμό.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης ανακοινώνει την πρώτη δράση της Περιφέρειας με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού ανακοινώνει δια του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιώργου Πιτσούλη την πρώτη δράση της για την ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού με τη διανομή σε όλα τα σχολεία της Κρήτης, με χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και άλλου εξοπλισμού.

Σε μήνυμά του ο κ. Πιτσούλης αναφέρεται παράλληλα στο σημερινό εορτασμό της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού ( 3η Οκτωβρίου) , επισημαίνοντας τις ηθικές αξίες του αθλητισμού  και τα οφέλη της άσκησης στην υγεία και στην ανάπτυξη των παιδιών.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης στο μήνυμα – δήλωσή του αναφέρει :

«Ο αθλητισμός και η άσκηση συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Μέσα από τον αθλητισμό δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν και να ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού τους έχοντας ως εφόδιο τις ηθικές αξίες του αθλητισμού, που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας τους. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και τα τμήματα φυσικής αγωγής προχωρά στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων  που ως στόχο θα έχουν την ενίσχυση και τη διάχυση του αθλητικού ιδεώδους στα σχολεία. Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού η Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνει την πρώτη δράσης της για την ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού, που αποτελεί η διανομή εξοπλισμού (μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και σετ με εξιδεικευμένο εξοπλισμό για την εκμάθηση των αγωνισμάτων του στίβου “ Kids Athletics”) σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης».


Πηγή: pancreta.gr