«Βοήθεια, θα μας πάρει στον λαιμό του ο παλαβός...» - Ειδήσεις Pancreta

Το κεφάλι του Σταύρου Κοντονή, πάνω στο σώμα του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν το... εμπνευσμένο πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας –μη «οπαδικής» μάλιστα...-  σήμερα, με τον τίτλο «ΚΟ – ΝΤΟ – ΝΗ». «Ο Υφυπουργός προκαλεί την παγκόσμια απομόνωση του ποδοσφαίρου μας», ο συνοδευτικός υπότιτλος.

Μάταια ψάχνει κανείς να βρει κανείς κάποια αναφορά σε ενδεχόμενες, σε ενδεχόμενες βρε αδερφέ, ευθύνες της ΕΠΟ για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και για την πιθανότητα αποκλεισμού των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. 

Όχι. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα πήγαιναν τέλεια, μέχρι που εμφανίστηκε ένας τρελός, ονόματι Κοντονής που θέλει να το διαλύσει.

Αυτός ο τρελός λοιπόν –άκουσον, άκουσον...- φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός πως αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ «αποφασίζουν και διατάσσουν» καμιά ντουζίνα ποινικά διωκόμενοι ακόμη και για κακουργηματικού τύπου υποθέσεις.

Αυτός ο τρελός –άκουσον, άκουσον...- επίσης, φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός πως διαιτητής στον οποίο έχει επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, όχι μόνο παραμένει στους πίνακες, αλλά και καθαρά για λόγους πρόκλησης, ορίζεται σε κάθε αγωνιστική, είτε σαν πρώτος, είτε σαν τέταρτος. Για πάρτη του έχουν καταργηθεί οι νόρμες του συνηθισμένο rotation, των διαιτητών. Δεν είναι καν διεθνής. Αλλά είναι κάθε αγωνιστική στους ορισμούς. Γιατί; Για να δείξει η ΕΠΟ, πως δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα και πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι όπως το θέλει αυτή. Και αν μας αρέσει.

Αυτός ο τρελός –άκουσον, άκουσον ξανά και ξανά...- εξέφρασε την απορία του, πως γίνεται Πλατινί και Μπλάτερ να αποπέμφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, χωρίς ακόμη να έχει ασκηθεί καμιά δίωξη εναντίον τους, ενώ στην ΕΠΟ, που υποτίθεται πως είναι εναρμονισμένη με το καταστατικό και τις πρακτικές της παγκόσμιας ομοσπονδίας, έχουμε εφεύρει «το δημοκρατικό δικαίωμα» ποινικά διωκόμενων, να παραμένουν στις θέσεις τους. Δεν διανοούνται καν να κάνουν αυτοβούλως προσωρινά στην άκρη, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις που τους αφορούν, για λόγους μίνιμουμ ηθικής. 

Αυτός ο τρελός –άκουσον, άκουσον και ξανά και ξανά...- βλέπει πως από πέρσι τέτοιο καιρό λειτουργεί και στην χώρα μας Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, πλην όμως η διοίκηση των «ασκούντων το δημοκρατικό τους δικαίωμα» να παραμένουν στις θέσεις τους, ποινικά διωκόμενων παραγόντων, αποφάσισε πως αυτή η Επιτροπή θα εξετάζει υποθέσεις που χρονολογούνται από το 2015 και μετά!

Με αυτό τον μαγικό τρόπο, δεν μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, να κάνει ότι η αντίστοιχη της FIFA με Μπλάτερ και Πλατινί, που αναγκάστηκαν σε αποχώρηση χωρίς να είναι καν ποινικά διωκόμενοι.

Οι ποινικά διωκόμενοι της ΕΠΟ βλέπετε, είναι ποινικά διωκόμενοι για υποθέσεις πριν από το 2015. 

Όπως είπε ο ίδιος ο επικεφαλής της «τρόικας» που συνάντησε ο Κοντονής χθες, «αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος που ήταν φυλακισμένος την δεκαετία πριν το 2015, να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ σήμερα». Και το χαρακτήρισε ο ίδιος «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ».
Όλα αυτά λοιπόν τα βλέπει μόνο ο ...τρελός Κοντονής και δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Αυτά και άλλα πολλά ακόμη.

Και φαίνεται πως δεν τα βλέπουν και πολλοί συνάδελφοι του αθλητικού ρεπορτάζ δυστυχώς. Που υπερασπίζονται μαχητικά το δικαίωμα της ΕΠΟ να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να την ενοχλεί κανένας. Το δικαίωμα της ΕΠΟ να έχει καταστεί η βασική αιτία για ένα ποδόσφαιρο χωρίς θεατές, πνιγμένο στη διαφθορά, με δυο τερατωδών διαστάσεων δικαστικές έρευνες να το σημαδεύουν την τελευταία πενταετία, με την ίδια στο επίκεντρο και των δύο.

Αυτό το δικαίωμα της ΕΠΟ, φαίνεται πως για κάποιους από μας, είναι πιο ιερό από το δικαίωμα του φιλάθλου να απολαμβάνει κάτι έστω παραπλήσιο αυτού που απολαμβάνουν οι φίλαθλοι στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Σου λένε όμως... Και να διαλυθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο; Το δίλημμα είναι τελείως παραπλανητικό. Το ενδεχόμενο του περιβόητου «Grexit» αφορά πρώτιστα την ΕΠΟ. Είναι πρόβλημα βασικά της ΕΠΟ. Και είναι εσκεμμένη και παραπλανητική η προσπάθεια να παρουσιαστεί σαν η πιο σοβαρή πτυχή του, η δήθεν διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βασικό συστατικό αυτής της συντονισμένης προπαγανδιστικής προσπάθειας είναι να παρουσιαστεί πως ο Κοντονής δεν έχει κανένα πλάνο, πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα κλπ. Θα μας πάρει στον λαιμό του ο παλαβός, ένα πράγμ...

Προπαγάνδα που βάζει στην άκρη είτε συνειδητά είτε από ειλικρινή άγνοια, στοιχεία του ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, που αφορούν τις παρασκηνιακές επαφές γύρω από το θέμα και που τα αποτελέσματα τους θα τα δούμε τις επόμενες μέρες.

Στην πιο δύσκολη θέση από όλους όσους εμπλέκονται, πλέον βρίσκεται η ίδια η ΕΠΟ. Και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να την κάνουν να... αναπνεύσει, η σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τον σημερινό μηχανισμό του Πάρκου Γουδή, δεν αλλάζει.


Πηγή: efsyn.gr