Superleague, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πέντε στα πέντε με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ - Ειδήσεις Pancreta

Με τον Αϊτόρ να σημειώνει χατ τρικ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την πέμπτη αγωνιστική της Superleague. Το τριφύλλι συνεχίζει με το απόλυτο των νικών και έφτασε τους 15 βαθμούς.

Ο ΠΑΣ από την άλλη υπέστη την τρίτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα Στάικου ολοκλήρωσε μία δύσκολη σειρά αγώνων όπου αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και βρίσκεται στην ένατη θέση με 4 βαθμούς.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δέκατο λεπτό όταν ο Σούλης απέκρουσε σέντρα – σουτ του Γκάνεα. Στο 15’ ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή αλλά ο Σούλης μπλόκαρε σταθερά. Λίγο αργότερα, ο Πέρεθ πλάσαρε από μακριά αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Ο Παναθηναϊκός έχασε νέα ευκαιρία με τον Αϊτόρ στο 22’ αλλά η προσπάθεια του Ισπανού κατέληξε άουτ. Λίγο αργότερα ο Σούλης συγκρούστηκε με τον Σπόραρ σε μία προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα.

Ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων έγινε αλλαγή με τον Αθανασίου να παίρνει τη θέση του. Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε και ο Σπόραρ που ζαλιζόταν.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν με καλές προϋποθέσεις στο 42’ αλλά ο Αϊτόρ άνοιξε το κοντρόλ του και δεν έγινε επικίνδυνος. Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού τη φετινή σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κυκλοφορούσε την μπάλα και έφτανε με άνεση έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο δεύτερο γκολ στο 53ο με δεύτερη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ. Ο Ισπανός σούταρε δυνατά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Αθανασίου και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 58’ ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά. Ο Παναθηναϊκός μετά το δεύτερο γκολ ήταν απειλητικός, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση.

Στο 67’ ο Ροσέρο σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η προσπάθειά του πέρασε ψηλά άουτ. Στο 70’ ο Παναθηναϊκός το 3-0 με ωραία ατομική ενέργεια του Αϊτόρ που σημείωσε χατ τρικ.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τις καλές στιγμές να είναι λίγες. Στις καθυστερήσεις ο Χουάνκαρ σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Πούγγουρας, Γκάνεα (72’ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (73’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (37’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης (27’ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Ποζνάνσκι, Ροσέρο (74’ Λιάσος), Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Τζίμας (65’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (65’ Μορέιρα).


Πηγή: kathimerini.gr