Στην παράταση λύγισε η Εθνική από τη Σερβία - Ειδήσεις Pancreta

EUROKINISSI

Μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα αγωνίστηκε η Ελλάδα για τη νίκη απέναντι στη Σερβία, στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2023.

Ωστόσο, το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα υπέκυψε στην παράταση με 100-94 (κανονική διάρκεια αγώνα: 87-87). Αχίλλειος πτέρνα για την Ελλάδα αποδείχθηκε η αμυντική της λειτουργία που επέτρεψε στους αντιπάλους της να σημειώσουν πολλούς πόντους σουτάροντας χωρίς πίεση. Επίσης καθοριστικές αποδείχθηκαν ορισμένες λανθασμένες επιλογές των Ελλήνων παικτών στην παράταση.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η Εθνική αγωνίστηκε με πάθος και δεν πτοήθηκε από το προβάδισμα των γηπεδούχων, αλλά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση περίπου 11 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας στη Stark Arena του Βελιγραδίου είχε έντονο... άρωμα ΝΒΑ, ελέω Νίκολα Γιόκιτς-Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με τη νίκη τους αυτή, οι Σέρβοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 2-3 (νίκες με ήττες) στον 9ο όμιλο και παραμένουν «ζωντανοί» για την πρόκριση, ενώ η Ελλάδα υποχώρησε στο 3-2.

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 14΄ τραυματίστηκε μετά από επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωμα, με την ΕΟΚ να ενημερώνει ότι ταλαιπωρείται από ερεθισμό στον επιγονατιδικό τένοντα του δεξιού ποδιού.  Στην αντίπερα όχθη ο τραυματισμός του Βασίλιε Μίτσιτς σήμανε συναγερμό στην Εθνική Σερβίας, με τον Σέρβο σταρ να πέφτει άτσαλα στο 16΄ και να αποχωρεί υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια. 

Τα δεκάλεπτα: 31-25, 51-44, 70-63, 87-87 (κ.α.), 100-94 (παρ.).


Πηγή: efsyn.gr