Συνέντευξη Τύπου για το 1ο Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ «Νερό Ρούβας» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Σε πρότυπα μεγάλων διοργανώσεων και με την κούπα του Κυπελλούχου να δεσπόζει, πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη συνέντευξη Τύπου για το 1ο Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ «Νερό Ρούβας» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Συν.Τύπου παρατέθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαλεβιζίου, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η διοργάνωση, παρουσία διοργανωτών, φορέων, προπονητών και εκπροσώπων των τεσσάρων φιναλίστ, όπως και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ουσιαστικά οι εκδηλώσεις για το 1ο Final Four άνοιξαν με εντυπωσιακό τρόπο, προμηνύοντας μια διοργάνωση που θα μείνει στην ιστορία του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου.

Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στις 15.00 Αλμυρός-Πόρος και στις 19.00 ΠΟΑ-Ανθεστίων στο γήπεδο του Κρουσώνα ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο γήπεδο το Σάββατο στις 17.45, με ένα πλούσιο τελετουργικό πριν τη σέντρα αλλά και κατά τις απονομές.

Στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου η ΕΠΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παιδιών Ακαδημιών Ποδοσφαίρου από σωματεία του Μαλεβιζίου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία έξω από το δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Συνοπτικά οι τοποθετήσεις που έγιναν σήμερα από τους ομιλητές:

Μενέλαος Μποκέας Δήμαρχος Μαλεβιζίου: «Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο Μαλεβιζίου να φιλοξενεί μια διοργάνωση που για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στα πλαίσια του τοπικού ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα. Για εμάς είναι ιδιαίτερη τιμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΣΗ για την εμπιστοσύνη που δείχνει και εμείς θα την τιμήσουμε στο απόλυτο και με το όμορφο γήπεδο του ΠΑΟΚ και να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την υποστήριξη αυτής της διοργάνωσης. Από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει με κάθε τρόπο την υλοποίηση του θεσμού. Να ευχαριστήσω την περιφέρεια Κρήτης που στέκεται δίπλα στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου. Στο Μαλεβίζι υπάρχουν ομάδες που τιμούν το τοπικό ποδόσφαιρο και μας αναλογεί ένα κομμάτι από την ιστορία του ποδοσφαίρου και θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου και να βοηθήσουμε τα σωματεία, τους παίκτες και κυρίως να δώσουμε στον κόσμο να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου που θα προβάλουν πάνω από όλα το ευ αγωνίζεσθαι. Μέσα από αυτή την διοργάνωση να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας κατά της βίας. Να ευχαριστήσω την ΕΠΟ που υποστηρίζει την διοργάνωση, τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Γιώργο Καραγκούνη που θα είναι παρόντες στον τελικό και για εμάς αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε ολοκληρώσει ένα μεγάλο ποσοστό την προετοιμασία για να είναι όλα έτοιμα. Να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη, να έχουμε όμορφους αγώνες. Να ευχηθώ αυτή η διοργάνωση να μας δώσει την ευκαιρία να γίνουν κι άλλες διοργανώσεις. Είμαστε περήφανοι που το Μαλεβίζι θα φιλοξενήσει το πρώτο Final Four».

Γιώργος Πιτσούλης Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος Αθλητισμού: «Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στηρίζει τον αθλητισμό σε όλη την Κρήτη. Το 1ο Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και την ΕΠΣΗ που οργάνωσαν ένα αθλητικό γεγονός που θα θεσμοθετηθεί. Η Κρήτη πλέον διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα τα οποία διασυνδέονται και με τον αθλητικό τουρισμό. Να ευχηθώ στις τέσσερις ομάδες να έχουν καλούς αγώνες, χωρίς τραυματισμούς και ας κερδίσει ο καλύτερος. Σημαντικό είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός».

Νίκος Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣΗ): «Η ιδέα της διεξαγωγής του τελικού στον Κρουσώνα πάρθηκε πριν λίγα χρόνια στον τελικό στις Αρχάνες παρουσία του προέδρου του ΠΑΟΚ κ. Μπουμάκη και του κοινού μας φίλου Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος ήταν ο προξενητής. Μετά τα προβλήματα με την πανδημία, αποφασίσαμε φέτος να πρωτοτυπήσουμε με την διεξαγωγή ενός Final Four, μετά από πρόταση που έφερε στο Δ.Σ. ο Γιώργος Φανουράκης. Σε αυτό το Final Four δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ανάδειξη του πολιτισμού, της κοινωνίας του Κρουσώνα και το τριήμερο των δράσεων θα είναι εντυπωσιακό. Δεν είναι μόνο τα παιχνίδια που θα γίνουν, είναι όλο αυτό που θα δημιουργήσουμε όλοι οι φορείς μαζί. Να στείλουμε σε όλη την Ελλάδα ότι στην Κρήτη, στο Ηράκλειο και στο Μαλεβίζι βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Θα γίνει επίσης και αιμοδοσία, προσφέροντας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στο επίσημο δείπνο την Παρασκευή στην ταβέρνα «Πετούσης» είναι προσκεκλημένες και οι τέσσερις ομάδες, ανεξάρτητα ποιοι θα κερδίσουν και ποιοι θα ηττηθούν στους ημιτελικούς. Περιμένουμε να υποδεχτούμε τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον Γιώργο Καραγκούνη και τον α’ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Αστέριο Αντωνίου. Προσκαλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο το Σάββατο νωρίτερα από τις 17:45 για να παρακολουθήσει το τελετουργικό που θα είναι εντυπωσιακό, με πολλές εκπλήξεις».

Κώστας Μπουμάκης (πρόεδρος ΠΑΟΚ): «Είναι χρέος δικό μου αλλά και της κοινωνίας του Κρουσώνα να ευχαριστήσω τον κ. Αρναουτάκη που θεωρώ ευλογιά να έχουμε στον τόπο μας έναν τέτοιο άνθρωπο. Τον Δήμαρχο μας κύριο Μποκέα που ότι έχουμε πει έχει γίνει και τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ κύριο Τζώρτζογλου. Από την προηγούμενη Παρασκευή δουλεύουμε πυρετωδώς για την διοργάνωση και το στολίδι του γηπέδου, ώστε να είναι έτοιμο για την διοργάνωση. Ο ήχος που θα υπάρχει στο γήπεδο αυτό για τους αγώνες θα είναι σε επίπεδο Champions League. Είμαστε έτοιμοι σε όλα. Έχουμε δουλέψει πολύ, με την βοήθεια των παραπάνω.  Να ευχαριστήσω προσωπικά τον Τζώρτζογλου γιατί τα έξοδα είναι αρκετά. Εκπροσωπούμε μια περήφανη κοινωνία είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει από αύριο η γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας του Κρουσώνα και αντικατοπτρίζει την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της κοινωνίας μας. Χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε το πρώτο Final Four. Εύχομαι στις ομάδες καλή επιτυχία με υγεία πάνω από όλα».

Βαγγέλης Πετούσης (πρόεδρος Επιτροπής Κυπέλλου ΕΠΣΗ): «Μετά από δύο χρόνια που λόγω της πανδημίας δεν είχαμε τελικό, φέτος τα καταφέραμε δίνοντας μια νέα δομή στο θεσμό με τη διοργάνωση του Final Four. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φορείς φέτος θα δείξουμε το δρόμο για ακόμα καλύτερες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι στις τέσσερις ομάδες να ευχαριστηθούν την διοργάνωση και καλή επιτυχία».

Μιχάλης Ρολάκης (Γενικός διευθυντής Νερών Ρούβας): «Η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τα Νερά Ρούβας. Στόχος όλων μας είναι η διάδοση του μηνύματος του ευ αγωνίζεσθαι. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ κ. Τζώρτζογλου και τον αντιπρόεδρο κ. Κουτεντάκη για την υπέροχη συνεργασία μας. Εύχομαι στους φιναλίστ καλή επιτυχία να απολαύσουμε ένα όμορφο θέαμα, κάθε αγώνας να είναι γιορτή με αποκορύφωμα στον τελικό. Καλή επιτυχία σε όλους».

Μανόλης Παπαματθαιάκης (προπονητής Αλμυρού): «Με όσα ακούσαμε από τους προλαλήσαντες θα έλεγα ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή και για τα τέσσερα σωματεία που θα είναι στην διοργάνωση. Δεν ξέρω αν όλα αυτά που ακούσαμε το αγωνιστικό μπει σε δεύτερη μοίρα. Μας ενδιαφέρει να παρουσιάσουμε τις ομάδες όσο καλύτερα μπορούμε. Ήταν μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά για όλα τα σωματεία. Ότι και να γίνεται σε ένα πρωτάθλημα αυτό που μένει στο τέλος της χρονιάς είναι ο τίτλος. Θα ήταν ψέμα για τον οποιοδήποτε δεν θέλει να κατακτήσει αυτή την διοργάνωση που θα γράψει ιστορία γιατί είναι η πρώτη φορά που γίνεται το Final Four. Δεν υπάρχουν φαβορί. Μιλάμε για αξιόλογες ομάδες της Γ’ Εθνικής που έδειξαν στα μεταξύ τους ματς ότι οι ισορροπίες είναι ελάχιστες. Άφησα τον Ανθεστίων στο τέλος αλλά νομίζω ότι έχει όλες τις δυνατότητες να παλέψει για να φτάσει στο τελικό. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να είναι η αρχή για να δείξουμε σαν Ηράκλειο ότι το ποδόσφαιρο μας ενώνει. Να χειροκροτήσουμε τον νικητή. Είμαστε εδώ για να μεγαλώσουμε την ιστορία της για να κατακτήσουμε το κύπελλο και να το κάνουμε με ωραίο ποδόσφαιρο. Εύχομαι στους συνάδελφους ότι καλύτερο στις ομάδες τους».

Ανδρέας Σκέντζος (προπονητής Πόρου): «Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Θα ήθελα να πω ότι είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε σε αυτό το τουρνουά. Εμείς θέλουμε να ικανοποιηθεί με το θέαμα ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο. Εμείς θα κάνουμε το αδύνατον δυνατόν να δείξουμε μια καλή εικόνα. Το θέλουμε το κύπελλο, αλλά ξέρουμε ότι θα παίξουμε με μια καλή ομάδα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους προπονητές που είναι στα ημιτελικά. Να ευχηθώ ο καλύτερος να πάρει το κύπελλο».

Ανέστης Αναστασιάδης (προπονητής ΠΟΑ): «Ευχαριστούμε τον Δήμο για την φιλοξενία και τον ΠΑΟΚ που παραχώρησε το γήπεδο για τις προπονήσεις. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους τους. Με αυτή την διοργάνωση πρέπει να στείλουμε μηνύματα σε όλη την Κρήτη. Σίγουρα όλες οι ομάδες το θέλουν τον τίτλο.  Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές και το ποδόσφαιρο. Ευχή όλων να υπάρξει κόσμος όλων των ομάδων, παιδιά, οικογένειες, γυναίκες και να στείλουμε μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Με κάνει να αισθάνομαι υπερηφάνεια που εκπροσωπώ τον ΠΟΑ. Όλα αυτά που άκουσα πριν αυτή η ομάδα τα πρεσβεύει από την εποχή του κ. Καλέμπουμπα. Σίγουρα είναι πολυνίκης ο ΠΟΑ, αλλά επειδή γίνεται πρώτη φορά το Final Four θα θέλαμε να συνεχίσουμε και να κατακτήσουμε το κύπελλο».

Βασίλης Πλεσίτης (προπονητής Ανθεστίωνα): «Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό για την ομάδα μας και είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε η μοναδική ομάδα από τα τοπικά πρωταθλήματα. Εκπροσωπούμε μια πονεμένη περιοχή μετά από αυτά που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβρη και προσπαθούμε μέσα από το ποδόσφαιρο δώσαμε μικρές χαρές. Το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο έχει κάνει βήματα προόδου. Αυστηρά αγωνιστικά θεωρούμαστε και όχι μόνο η αδύναμη ομάδα του τουρνουά. Είμαστε αποφασισμένοι τις λίγες ελπίδες που έχουμε να προσπαθήσουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να τις αυξήσουμε. Θέλουμε φεύγοντας από το τουρνουά να είμαστε με ψηλά το κεφάλι, αφού ακόμα και να χάσουμε να είμαστε κερδισμένοι. Να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο τουρνουά και στο τέλος της ημέρας να είναι όλες οι ομάδες κερδισμένες».


Πηγή: pancreta.gr